"Nema kalkulacija i više ih ne može ni biti, svaku utakmicu moramo ići na pobjedu"

Jusufbegović i Marinović nakon meča u Mostaru

"Nema kalkulacija i više ih ne može ni biti, svaku utakmicu moramo ići na pobjedu"

E. Čaušević

Velež je danas pred svojim navijačima u derbiju 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine pobijedio Borac sa 2:0, a nakon meča svoje impresije otkrili su treneri oba kluba.

Rođeni su uspjeli da dođu do važna tri boda i vrate se u borbu za mjesto koje na kraju sezone vodi u Evropu.

Velež je poveo u šestoj minuti golom Nermina Haskića, dok je konačnih 2:0 postavio Nemanja Anđušić iz penala u 72. minuti utakmice.

Nakon meča svoje impresije otkrili su oba trenera, a prvi pred kamerama Arene Sport pojavio se Vinko Marinović.

"Čestitao bih Veležu na pobjedi, danas smo mi odigrali dosta loše. U početku smo primili taj gol i ušla je nesigurnost u našu igru. U drugom dijelu smo mi bili u početku nešto uspostavili, ali smo puno griješili primili gol i sve je bilo gotovo", rekao je Marinović.

Borac već u idućem kolu igra novi derbi i to na svom terenu protiv Sarajeva, a Marinović se i na to osvrnuo.

Oglasi

"Opet nas čeka teška utakmica, ali moramo dobro analizirati ovo i dobro se pripremiti za taj meč".

Poslije Marinovića svoj komentar dao je i Nedim Jusufbegović.

"Odigrali smo odličnu utakmicu. Pritisak je bio dobar nakon kojeg smo osvojili dosta lopti. Ako se pogleda broj prilika koje smo kreirali smatram da smo postigli malo golova. Borac je veliki tim i klub i u ovakvoj atmosferi odigrati ovakav meč je sjajna stvar. Ostali smo u borbi za Evropu što je i cilj i želim da se borimo do kraja. Hvala i navijačima na sjajnoj podršci", kazao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osvrnuo se i na naredno kolo kada Velež očekuje još jedan derbi i gostovanje Željezničaru.

"Nema kalkulacija i ne može ih biti, ako želimo da se izborimo na te prve tri ili četiri pozicije svaki meč moramo ići na pobjedu. S obzirom gdje smo bili na polusezoni ovo je velika stvar i veliko iskustvo da se boriš za Evropu. Idemo sada velikom klubu na hram nogometa, očekujemo dobru atmosferu i želimo da se pokažemo u najboljem svjetlu. Rezultat vidjet ćemo kakav će biti, ali želimo naše navijače učiniti ponosnim", dodao je Jusufbegović.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

velez mo
Tako je Feja,na Grbavicu po Pobjedu,JAKO ROĐENI
2 0
remwheek
Otvorena potraga za seksualnim partnerima u vašem gradu i po interesima, za sada sve anonimno i besplatno. Stvarno super stvar, koristite ------> shrinke.me/kisa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi