Diplomatski odgovori trenera na pitanje o konfuznoj odluci Bandića

Borac oštećen za penal u Mostaru

Diplomatski odgovori trenera na pitanje o konfuznoj odluci Bandića

E. Čaušević

Velež i Borac odigrali su danas na stadionu Rođeni utakmicu 29. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na kraju mostarski klub je uspio da slavi sa 2:0. Naokn utakmice održana je press konferencija, a oba trenera dobila su pitanje o konfuznoj situaciji koju smo vidjeli u 11. minuti.

Rođeni su uspjeli da dođu do važna tri boda i vrate se u borbu za plasman u Evropu. Pobjedu Veležu donijeli su Nermin Haskić i Nemanja Anđušić koji su danas uspjeli da se upišu u listu strijelaca.

Velež je poveo već u šestoj minuti utakmice kada je uz dosta sreće lopta došla do Nermina Haskića koji je pogodio za 1:0.

No, u 11. minuti vidjeli smo nevjerovatnu situaciju. Borac je bio u napadu, a nakon udarca Mrkaića golman domaćih je uspio da to odbrani, no odbijenu loptu u ruke je uzeo Ćuković zbog čega je Bandić krenuo da svira penal.

Međutim, nakon toga pomoćni sudija je signalizirao ofsajd poziciju, a Bandić je usvojio njegovu odluku što je izazvalo veliko negodovanje gostiju.

Na ponovljenom snimku utisak je da ofsajda nije bilo i da su gosti oštećeni za penal u ovoj veoma konfuznoj i čudnoj situaciji koju smo vidjeli.

Oglasi

Na press konferenciji pitali smo obojicu trenera šta misle o tome, a Vinko Marinović i Nedim Jusufbegović dali su poprilično diplomatske odgovore.

"Govorio sam i prije da ne komentarišem te situacije i suđenje", rekao je kratko Marinović, a nakon toga i Jusufbegović je dao svoj komentar.

"Ja isto ne komentarišem suđenje. Lako je pogledati snimak i donijeti zaključak. Vi ste to čak možda i bolje vidjeli".

Nakon toga Marinović je čestitao Veležu na zasluženoj pobjedi i bilo je jasno da nije zadovoljan igrom koju je prikazao danas njegov tim.

"Odigrali smo jako loše. Prije svega jako loše smo ušli u meč i primili rano gol. Imali smo puno grešaka, tako da mogu samo čestitati Veležu i ono što nama ostaje jeste da analiziramo ovo i da se pripremimo za naredni meč protiv Sarajeva", kazao je Marinović.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S druge strane, Jusufbegović je bio zadovoljan igrom Rođenih, te nije krio zadovoljstvo što je Velež uspio da dođe do tri boda.

"Znali smo da su oni opasni i bili su protiv Igmana i Želje takvi gdje su kreirali deset prilika. Znali smo da ih ne smijemo pustiti da se razmašu. Mi smo igrali dobro, tačno je da su se oni mogli vratiti u meč i pitanje je šta bi bilo da je bilo 1:1, ali sve u svemu energija, kontrola utakmice i broj prilika koje smo kreirali večeras pokazuje da smo bili sjajni večeras i da smo zaslužili pobjedu".

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Znaju da je dogovorena utakmica sta ce komentirati. To je jasno svima. Bandic da ukrade borcu 2 lopte letio bi sa liste a ne ovako.
7 1
Redblue
Ma savez i sudije guraju Borac... i sta cemo sad filozofi?
0 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi