Saradnja produžena

Marinović dva dana prije utakmice sa Sarajevom "stavio potpis"

Esmer Oštraković

Uprava Borca odlučila je da je Vinko Marinović ispunio očekivanja koja su pred njega postavljena, a samim tim odlučeno je da njegov ugovor bude produžen.

Naime, Marinović je od svog dolaska na klupu Borca napravio jako dobar posao, a uprava ovog kluba je zadovoljna, te je danas objavljeno da je saradnja nastavljena.

"Vinko Marinović ostaje na klupi Borca i naredne sezone. Našt stručni štab zajedno sa igračima je na dobrom putu da izbori novi izlazak na evropsku scenu, a UO FK Borac zadovoljan je poslom koji je obavio Vinko Marinović, pa je saradnja produžena na obostrano zadovoljstvo", stoji u objavi FK Borac.

"Uprava je prezadovoljna stvarima koje je Vinko uradio u dosadašnjem dijelu sezone otkad je na klupi FK Borac. Vjerujemo da je on prvo rješenje za budućnost kluba i da može ostvariti sve ambicije i ciljeve sa Borcem u narednom periodu", kazao je Tegeltija.

Za klupsku stranicu govorio je i sam Marinović.

"Borac je moj klub. U njemu sam stekao afirmaciju. Znamo da nas čeka puno posla u budućnosti i drago mi je što mi je ukazano povjerenje. Do sada smo napravili dobre rezultate, borimo se za Evropu, na dobrom smo putu da to ostvarimo i nadam se da ćemo ovako nastaviti", rekao je Marinović.

Marinović je Borac preuzeo u augustu 2022. godine i trenutno je klub vodio u 24 utakmice, te ima jako dobre rezultate.

Prije Borca bio je trener Sarajeva, a prije sarajeva bio je selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Osim tih poslvoa, Marinović je radio i kao trener Zrinjskog, te upravo Borca i to u sezoni 2013/2014, a trenersku karijeru počeo je u Kozari iz Gradiške.

Dva puta je osvojio Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.