Borac organizovao dvije humanitarne akcije za bolesnu navijačicu
Foto: FK Borac Banja Luka - Facebook

Banjalučani u humanoj misiji

Borac organizovao dvije humanitarne akcije za bolesnu navijačicu

E. Ganibegović

Sara Vujinović vjerna je navijačica FK Borac. Nažalost, ona ima tešku bolest i nedavno je ostala i bez svog oca Darka, no banjalučki klub je nije zaboravio.

Banjalučki Borac definitivno je priča dana u Bosni i Hercegovini kada je humanost u pitanju. U Platonovoj misle na svoju vjernu navijačicu koja je nažalost teško bolesna.

Od rođenja je nepokretna, ali Borac Sara Vujinović nosi u srcu. Njen otac se borio za nju i omogućavao joj sredstva za preglede i život, ali je nažalost preminuo i ostala je bez najvećeg oslonca u životu.

Njeni tretmani koštaju mnogo, no da pomogne Sari i njenoj porodici na način na koji može potrudio se FK Borac.

Naime, u narednoj utakmici u Premijer ligi Borac će biti domaćin Sarajevu, a čelnici kluba odlučili su da 10% od prihoda ulaznica doniraju kao pomoć Sari.

Objavili su to na svojoj Facebook stranici i pozvali navijače da u što većem broju dođu na stadion. Utakmica se igra u nedjelju od 19:30.

Oglasi

Остала је без свог највећег борца, без свог оца Дарка, али "црвено плава" породица чува своју Сару. Оставио нам је то...

Posted by FK BORAC Banja Luka on Wednesday, May 3, 2023

To nije bilo sve. Nedugo zatim pokrenuli su i aukciju. Loptu s grbom Borca potpisali su svi igrači ovog kluba i ona je stavljena na aukciju u kojoj svi mogu učestvovati.

Postavljena je početna cijena od 50 KM, a sav prihod, uz već pomenutih 10% od prodaje ulaznica, biti će proslijeđen maloj Sari.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Аукција за Сару: Лопта са потписима свих играча У недјељу (19.30 часова) играмо за нашу Сару Вујиновић, за нашег...

Posted by FK BORAC Banja Luka on Wednesday, May 3, 2023

Aukcija će se završiti 7. maja u 22 sata, dakle malo nakon završetka utakmice Borca i Sarajeva u 30. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije