Šta navijače FK Sarajevo čeka u nedjelju: Sudbina Manijaka ili nešto novo?

U velikom broju najavljuju put Banja Luke

Šta navijače FK Sarajevo čeka u nedjelju: Sudbina Manijaka ili nešto novo?

S. Mlaćo

Navijači FK Sarajevo, popularne Horde Zla, u velikom broju najavljuju pohod na Banja Luku. Njihov tim je u sjajnoj formi, Evropa je sve bliže i bordo simpatizeri nadaju se i bodovima sa nedjeljnog gostovanja.

Danima već putem zvanične stranice najavljuju ovo gostovanje i nema sumnje da će krenuti u velikom broju, ali pitamo se šta ih tamo čeka?

Da li ono što je nedavno zadesilo navijače njihovog ljutog rivala FK Željezničar, popularne Manijake?

Naime, Manijaci su također u velikom broju krenuli put Banja Luke, prošli brojne kontrole i na ulazu u Banja Luku scene koje smo već ranije viđali. Od organa reda i mira iz samo njima poznatih razloga donesena je odluka da se navijači vrate i da ne mogu prisustvovati utakmici.

Mogli su to iz Banja Luke najaviti i dan ranije, no nisu. Sve je navodno bilo spremno za dolazak gostujućih navijača, no policijski šefovi su imali svoj 'plan'. 'Poigrali' su se sa navijačima koji su putovali pet – šest sati, izdvojili svoj novac i na kraju ih vratili njihovim kućama.

Oglasi

Utakmicama se odigrala sasvim normalno, u ovom slučaju FK Željezničar je bio bez podrške, što je sigurno otežalo posao Plavima. Borac je slavio 2:0.

Pravila očigledno i nema. Navijači krenu na put, a onda stižu nove odluke. Kada ko hoće, u putu, prije utakmice....

"Željezničar od 18:00 sati igra utakmicu 28. kola m:tel Premijer lige BiH protiv Borca na Gradskom stadionu u Banjaluci. Navijači Željezničara su organizovano krenuli u 12:45 sati sa Stadiona Grbavica u šest autobusa, uredno najavljeni domaćinu i policiji.

Put je protekao u najboljem redu sve do 50 kilometara od Banjaluke gdje su zaustavljeni od strane pripadnika MUP-a RS-a, te je uslijedila određena represija, alkotestiranje, pretres. Nakon dužeg zadržavanja, naši navijači su vraćeni, a kao razlog tome navedeno je da se ne može garantovati sigurnost jer se grad "digao na noge".

FK Željezničar izražava nezadovoljstvo ovom odlukom kojom se uskraćuje pravo navijača da bodre svoj klub, kao i činjenicom da ista odluka naš klub dovodi u nepovoljan položaj na zelenom terenu čime se direktno nastoji uticati na krajnji ishod utakmice", objavili su tada iz FK Željezničar.

Oglasi

I naravno sve se brzo smirilo. Ista tema je 'izlapila' za dan, a potpuno je nebitno o kojoj navijačkoj grupi se radi. Isto će sutra dočekati i navijače Borca, Veleža, Zrinjskog, Širokog Brijega, Slobode...

Vratimo se početku priče.

[facebook]https://www.facebook.com/photo/?fbid=214871141285912&set=a.167953345977692[/facebook]

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Horde Zla sigurno kreću put Banja Luke, a da li će uspjeti da budu podrška Ziljkiću, Varešanoviću, Šerbečiću i društvu ostaje nam da vidimo u nedjelju od 19:30 sati. To ne zna ama baš niko. 

Nogomet ili fudbal, kako vam je lakše ili draže, igra se zbog navijača. Neka tako i bude, u svakom kolu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

samkoza
Što bi vratili nazad bratsku grupu? Vole se oni i uprave i navijaci nema za njih sikiracije...
1 5
VenamaHrabrih
Članak o Hordama, a onda traktat o manijacima. Samo na ovom pristrasnom i light-nacionalističkom kvazi-portalu.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti