Miloš Gigović najomraženiji je sudija u Bosni i Hercegovini. Nanio je štetu brojnim klubovima i nepoželjno je lice na mnogim bh. stadionima.

Borac s Gigovićem ne gubi, a ostali?

Kako je u ovoj sezoni bio delegiran Miloš Gigović: Kome je bio više, a kome manje sretan?

Eldar Ganibegović

Njegovo suđenje uvijek je pod lupom. Kreirao je brojne skandale i lakrdije, a posljednju večeras u Banjoj Luci kada je bio saveznik Borca u pobjedi protiv Sarajeva (1:0) u okviru 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sarajevo poraženo napušta Banja Luku. Moglo se i očekivati ono što se večeras desilo u ovom bh. gradu, naročito kad se vidjelo ko je delegiran da sudi ovaj meč.

Miloš Gigović kreirao je novu lakrdiju i pomogao Borcu da stigne do tri boda. Osim što je sudio u najmanju ruku 70-30 na stranu domaćina, direktno je osakatio Sarajevo kada je isključio Traku u prvom poluvremenu.

Ovo je četvrti put ove sezone da je sudio Borcu u Premijer ligi BiH, a drugi put da je meč banjalučki tim završio s igračem više. Borac je slavio u sve četiri utakmice. 

Ukupno je ovo bila 13. utakmica Gigovića koju je sudio kao glavni sudija ove sezone u Premijer ligi. Nekima je bio sretan, a neke zavio u crno. 

Najviše puta je sudio Borcu, Posušju i Slobodi, po četiri puta. Dok su Banjalučani upisali 12 boda, Tuzlaci su samo jedan, a Posušaci tri. 

Leotaru je sudio tri puta (tri remija), a u tim utakmicama je podijelio tri crvena kartona protivnicima Trebinjaca - jedan Slobodi i dva Igmanu u onoj famoznoj utakmici kada je napravio neviđenu lakrdiju u Trebinju. 

Najkobniji je bio upravo po Igman - podijelio im je četiri crvena kartona u tri utakmice i protiv njih dosudio dva penala.  Zanimljivo, sudio nije nikako samo mostarskim klubovima - Veležu i Zrinjskom.

Na početku sezone sudio je rijetko. Prvo, četvrto, sedmo, pa jedanaesto kolo, a onda je od 13. do 21. sudio na pet mečeva. Uslijedila je lakrdija u Trebinju poslije koje je propustio pet kola, ali je odlučeno da ne sudi u narednom periodu. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

# KLUB SUDIO (PUTA) P R I
1. Borac 4 4 0 0
2. Posušje 4 1 0 3
3. Sloboda 4 0 1 3
4. Leotar 3 0 3 0
5. Igman 3 0 1 2
6. Sloga 2 2 0 0
7. Sarajevo 2 1 0 1
8. Široki Brijeg 2 1 0 1
9. Tuzla City 1 1 0 0
10. Željezničar 1 0 1 0
11. Velež 0 0 0 0
12. Zrinjski  0 0 0 0

Vidimo, dakle, da je najviše sreće donio Borcu, dok je u borbi za ostanak u ligi također nekim čudom fortuna bila na strani timova iz manjeg entiteta (Sloga, Leotar), a leđa je okrenula onim iz većeg (Sloboda, Posušje, Igman), kada je on sudio. 

Dokle će ovo trajati i do kada će ovaj čovjek suditi kako sudi, ostaje da vidimo. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.