Varešanović: Ne želim čestitati Borcu, njihov pomoćni trener je primitivac, jeo je hljeb u Sarajevu

Trener Bordo tima bez dlake na jeziku

Varešanović: Ne želim čestitati Borcu, njihov pomoćni trener je primitivac, jeo je hljeb u Sarajevu

A. Čaušević

Sarajevo je izgubilo od Borca u derbiju 30. kola Premijer lige sa minimalnih 1:0, a trener Bordo tima Mirza Varešanović je isključen u finišu utakmice. 

Varešanović se pojavio pred novinarima te je bez dlake na jeziku dao komentar o dešavanjima na utakmicu koju je obilježilo diskutabilno suđenje kontroverznog Miloša Gigovića.

"Ne bih ništa spominjao oko utakmice, mislim da je bh. javnost sve vidjela. Ovo je bio jedini način da nas zaustave. Ne želim čestitati Borcu na pobjedi, poslije svake utakmice čestitam, ali to ovog momenta ne želim", rekao je Varešanović.

Varešanović osudio i ponašanje pomoćnog trenera Borca, Danimira Milkanovića za kojeg je rekao da je primitivac jer je psovao majku igraču Sarajeva.

"Najviše sam razočaran sitaucijom gdje pomoćni trener koji je zarađivao hljeb u Sarajevu psuje mom igraču s kojim je radio, to je najveći šamar. "

"Ne znam ni kako se zove. Vinko Marinović je veliki gospodin. Njegov pomoćni je primitivac, bio je u Sarajevu i da psuje igraču majku s kojim je sarađivao. To je dno dna."

Oglasi

Poslije toga Varešanović je ušao i u raspravu sa novinarima u kojoj je jasno poručio da ne želi da komentariše suđenje.

"Ja ne spominjem suđenje, ne bih imao obraza, ne bih imao obraza da spominjem suđenje, čuj suđenje...", kazao je trener Sarajeva te napustio press salu.

Zbog crvenog kartona Varešanović neće sjediti na klupi Sarajeva u gradskom derbiju protiv Željezničara.

Osim šefa stručnog štaba Sarajevo je za derbi ostalo i bez defanzivca Muharema Trake koji je isključen u finišu prvog poluvremena.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sa minimalnim porazom Bordo tim je ostao na trećem mjestu te je prekinuo niz od sedam mečeva bez poraza. 

Osim sa Željezničarom, Sarajevo će u preostala tri kola igrati sa Veležom i Igmanom te ima sve u svojim nogama da zadrži treću poziciju koja donosi kvalifikacije u Konferencijsku ligu.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zax
Uvjek kmecanje,kako Zrinjski dodje pobjedi i polako kuci.Vama je uvjek neko kriv a ekipa taraba.Stvarno ovih sarajevskih klubova katstrofa.Meni bi bilo realno zao da Igman ispane jer se vidi da su ljudi zasluzili da ostanu u ligi
2 9
zgembo.popuslic
Svaka cast Mirza na iskrenosti al isto tako si trebo pricat i poslije Tuzle na Kosevu. Ovako si samo jedan u nizu trenera koji se zali na sudjenje samo kad je njegova ekipa ostecena
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti