Marinović je birao riječi u komentarisanju utakmice, Varešanović i saradnici napravili (ne)očekivano

Izjave za TV

Marinović je birao riječi u komentarisanju utakmice, Varešanović i saradnici napravili (ne)očekivano

E. Škorić

Dosta tenzija bilo je na Gradskom stadionu u Banjaluci, gdje su Borac i Sarajevo večeras odigrali meč 30. kola.

Sarajevo je sa igračem manje ostalo bez bodova u Banjaluci. Isključen je Muharem Trako još u prvom dijelu, a u nastavku Borac uspijeva da kruniže igrača više na terenu. Rezervisti Subić centrira, drugi rezervista Predragović glavom pogađa za 1:0 u finišu meča.

Prethodno, nekoliko katastrofalnih odluka sudije Miloša Gigovića i uglavnom na štetu Sarajeva.

U 82. minuti je došlo čak do obračuna među igračima i stručnim štabovima, a na kraju je Gigović isključio Mirzua Varešanovića, koji će uz Traku propustiti sarajevski derbi.

Nakon utakmice, očekivano, niko iz FK Sarajevo nije želio stati pred kamere kako bi dao izjavu.

S druge strane, trener Borca Vinko Marinović u svom je stilu, diplomatski, kazao:

Oglasi

"Sigurno jako važna utakmica i za nas i za Sarajevo. Nije bilo puno prilika. U drugom poluvremenu smo imali igrača više, ali Sarjevo se dobro branilo".

"Za nas jako bitna tri boda, želio bih čestitati igračima. Ostaju još tri kola, idemo od utakmice do utakmice, želimo što kvalitetnije odigrati da zadržimo tu drugu poziciju", rekao je Marinović.

Borac ima čak devet bodova više u odnosu na četvrtoplasiranog na tabeli i tri kola prije kraja je definitivno izborio Evropu, dok Sarajevu predstoji još borbe da očuva to treće mjesto.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

S obzirom na to da je Željezničar pobijedio ekipu Veleža, Plavi su se primakli na dva boda Sarajevu i upravo bi veliki gradski derbi na Koševu mogao mnogo toga odlučiti.

Zakuhava se na tabeli kako se bliži kraj sezone, a nažalost neke sudijske odluke direktno bi mogle utjecati na konačan ishod timova. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Imaj muda Marinovicu, budi covjek. Guraju vam se pobjede u ruke, jbem vas u usta korumpirana.
4 1
nakopitam
Jebbo ti vico sav rod
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi