Očekuju nas nova uzbuđenja

Ko propušta naredno kolo Premijer lige: Problemi za Sarajevo, Velež, Igman, Slobodu, Tuzlu City...

Samir Mlaćo

Prvenstvo u Premijer ligi naše zemlje se bliži kraju, do kraja su ostala tek tri kola, te meč finala Kupa BiH u Zenici.

Sve je uzbudljivije, kako u borbi za Evropu, tako i borbi za opstanak.

Naredno kolo između ostalih donosi vječiti derbi FK Sarajevo i FK Željezničar, a uzbudljivo će biti i u Mostaru, Posušju, Tuzli, Trebinju...

Kada su suspenzije u pitanju, veliki broj nogometaša nema pravo nastupa.

FK Sarajevo će u velikom derbiju biti trenera Mirze Varešanovića koji je isključen u derbiju, ali i defanzivca Muharema Trake. Kod Željezničara neće biti iskunog Edina Cocalića koji je kažnjen sa dvije utakmice suspenzije nakon crvenog kartona u duelu sa FK Igman Konjic.

FK Tuzla City na megdan Leotaru u derbiju donjeg dijela tabele putuje bez Nevresa Fejzića i Saše Maksimovića, dok će Trebinjci biti bez Miloša Stanojevića i Danila Šipovca.

Igman će na megdan Veležu bez Darka Bodula i Azura Mahmića, a kod Veleža neće biti Tarika Šikala.

FK Sloboda dočekuje Široki Brijeg bez Kenana Delića i Saše Maksimovića, a  Zrinjski će u Doboj bez prvog strijelca lige Nemanje Bilbije te veziste Damira Zlomislića.

U 31. kolu Premijer lige sastaju se:

FK Velež – FK Igman

FK Sarajevo – FK Željezničar

HŠK Posušje – FK Borac

FK Sloboda – NK Široki Brijeg

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sloga Doboj – HŠK Zrinjski

FK Leotar – FK Tuzla City

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.