Ziljkić prvi put nije persirao Varešanovića: "Prvi si trener za kog' sam ovako javno napisao..."

Oduševljen trenerom Sarajeva

Ziljkić prvi put nije persirao Varešanovića: "Prvi si trener za kog' sam ovako javno napisao..."

E. Škorić

Igrači Sarajeva očigledno imaju mnogo poštovanja prema svom treneru Mirzi Varešanoviću, a večeras su ga neki od njih javno podržali zbog onoga što je uradio nakon utakmice u Banjaluci.

Ne treba sada da se vraćamo na dešavanja sa Gradskog stadiona, jer pretpostavit ćemo da ste sami već vidjeli, čuli ili pročitali. Uglavnom, sudija Miloš Gigović je bio u centru pažnje zbog svojih katastrofalnih sudijskih odluka.

U toku meča Varešanović je dobio dva kartona, isključen je, a na press konferenciji je odbio da čestita domaćinu na pobjedi, dok je stao u odbranu svog igrača kojem je majku psovao pomoćni trener Borca Danimir Milaković.

"Najviše sam razočaran sitaucijom gdje pomoćni trener koji je zarađivao hljeb u Sarajevu psuje mom igraču s kojim je radio, to je najveći šamar".

Varešanović je svojim stavovima "kupio" igrače Sarajeva, koji su ga brzo zavoljeli, a čini se da je jasno i zbog čega.

Iako je po dolasku bio persona non grata, sve više navijača Sarajeva ipak prihvata Varešanovića, ponajviše zbog svojih postupaka i zbog učestale odbrane časti kluba u kojem je zaposlen.

Oglasi

Almedin Ziljkić, jedan od najboljih igrača u FK Sarajevo, javno se obratio Varešanoviću putem društvenih mreža.

"Dozvolio sam sebi prvi put da Vam ne persiram. 24/7 si uz igrače, 24/7 imamo u tebi oca, brata, prijatelja. Odavno, a pogotovo od sad i sijede ako dočekam, biću uz tebe. 24/7 si nam ulivao u glavi kako moramo poštovati i ginuti za klub, navijače, sve ljude koji vole Sarajevo.

Nikad nisi dao ružnu riječ na grad, klub! Prvi si trener za kog'sam ovako javno napisao, šta god bude, ja ću te voljeti!", napisao je Ziljkić, koji je zimus potpisao za Sarajevo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Screenshot Ziljkićeve objave na Instagramu i podrške treneru Varešanoviću

On je u klub stigao iz slovenske Olimpije, dok je prethodno u BiH igrao upravo za Borac, Slobodu, Tuzla City.

Što se tiče Sarajeva, već u petak igra gradski derbi na Koševu sa Željezničarom i tada bi mogla pasti odluka o trećem putniku u Evropu, mada će nakon toga ostati još dva kola. Kao što smo već kazali, Varešanović propušta derbi zbog suspenzije, a propustit će ga i mladi stoper Muharem Trako koji je večeras u Banjaluci prestrogo u 45. minuti dobio drugi žuti odnosno crveni karton.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BogatiDijasporac
Ziljkic se do juce kleo u Borac. WTF?
4 3
Alemka3012
Jel ga zguzio sad u busu za nazad hahahahahahaha
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi