Gigović objasnio zašto je isključio Varešanovića

Šta je navedno u zapisniku?

Gigović objasnio zašto je isključio Varešanovića

A. Čaušević

Miloš Gigović se ponovo našao u centru pažnje, po ko zna koji put otkako sudi Premijer ligu. Ovaj bio bio je glavni protagonist derbija 30. kola između Borca i Sarajeva.

Borac je utakmicu riješio u svoju korist golom Fedora Predragovića iz samog finiša susreta kojim su Banjalučani tri kola prije kraja osigurali plasman u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

Na Gradskom stadionu u Banjoj Luci sudija Gigović se praktično od početka do kraja susreta igrao sa živicima igrača i stručnog štaba FK Sarajevo.

Situacija eskalirala deset minuta prije kraja kada je došlo do opšte gužve na terenu, a trener Mirza Varešanović je isključen.

U zapisniku su utakmice kontorverzni sudija iz Bosanske Gradiške je objasnio zašto je isključio Varešanovića koji je od ranije imao žuti karton zbog prigovora.

"Varešanović Mirza (57; Nesportsko ponašanje-prigovor na odluku sudije prvog asistenta. i 83; Nesportsko ponašanje - nedozvoljen ulazak u teren za
igru i naguravanje sa protivničkim igračima u prekidu igre", navedeno je u rubrici Isključena.

Oglasi

Gigović je navaeo da je crveni karton dao i klupskom predstavniku FK Sarajevo Mustafi Beridanu i to zbog naguravanja sa protivničkim igračem, te vulgarnog rječnika koji uključivao psovke.

Detalj sa zapisnika utakmice Borac - Sarajevo i razlog isključenja Mirze Varešanovića

Ranije je sudija koji zna biti delegiran i za UEFA-ine susrete isključio i Traku Muharema i to zbog dva "nedozvoljno oštra starta".

Varešanovića tako neće biti na klupi u derbiju protiv Željezničara, a preostaje da se vidi da li će se Komitet za sudije i suđenje pozabaviti sa Gigovićem.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret sa Sarajevom je bio četvrti kojem je Gigović sudio ove sezone i banjalučki klub ima maksimalan učinak od 12 osvojenih bodova.

Sa druge strane Bordo timu je sudio dva puta i to uzastopno. U prošlom kolu je pobijeđen Široki Brijeg, da bi u ovoj rundi bio upisan poraz od Borca.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Pripazise iz saveza i malog zelju danas a jos pocistise fino Sarajevo pred derbii pa nek opet klaun busi lopte
7 2
Ajax11
Gigovic Sarajevu nije dao prići golo Borca! Sve je svirano, faul, out, ofsajd ! Oko šesnesterca Sarajeva svaki dodir je bio faul! Trako kod prvog zutog igra prvo loptu pa tek ondah se sudara sa protivnikom koji naravno odglumi da mu je nogu odlimio! Kod drugog zutog komedija prava, samo je cekao bilo koji kontakt pa da ga iskljuci! Faul nad Musom za zuti ali on ne svira ni faul pa stim provocira naravno nastalu guzvu da bi podjelio još koji zuti i crveni za Sarajevo
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi