Brazilac je omiljen na Grbavici

Potez Santosa nakon meča mlada navijačica Željezničara će pamtiti cijeli život

Samir Mlaćo

FK Željezničar je sinoć obradovao svoje navijače i u jednom od derbija kola savladao FK Velež.

Bilo je 2:1, te su Plavi ostali u borbi za Evropu. Navijači su imali razloga za slavlje nakon meča, a ovacije je ponovo dobio sjajni Brazilac Clerismario Santos.

Santos se i sinoć upisao u listu strijelaca, bio je to njegov šesti pogodak ove sezone i drugi je strijelac kluba sa Grbavice, ispred njega je samo Joseph Amoah koji je postigao sedam pogodaka.

Santos je već odavno osvojio simpatije navijača Željezničara, a nakon meča ispunio je želju i jednoj mladoj navijačici.

Ona je na stadion stigla sa porukom u kojoj je zamolila Santos da se potpiše na njen dres, što je simpatični Brazilac i učinio.

Došao je do zapadne tribine i ispunio joj želju, te sigurno priredio trenutak koji će pamtiti za cijeli život.

Santosu na kraju sezone ističe ugovor sa FK Željezničar, a veliko je pitanje da li će potpisati novi ugovor i naredne sezone nositi plavi dres.

Meč na Grbavici pratilo je prema zvaničnim podacima 7.100 navijača, a Željezničar do kraja ove sezone Premijer lige očekuju tri meča.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi će narednog vikenda odigrati vječiti derbi sa FK Sarajevo, zatim ugostiti HŠK Posušje, te u posljednjem kolu u goste FK Sloboda.

Trenutno je FK Željezničar na četvrtom mjestu koje u ovom trenutku donosi plasman u Evropu, a svakako će sve ovisiti i od meča Kupa između Zrinjskog i Veleža.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.