Obezbjeđenje ispratilo sudije s Grbavice nakon velikih protesta, a onda je Amoah poveo navijanje

Pomoćni trener Veleža zaradio javnu opomenu

Obezbjeđenje ispratilo sudije s Grbavice nakon velikih protesta, a onda je Amoah poveo navijanje

Eldar Ganibegović

Željezničar i Velež sastali su se u 30. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine. Plavi su slavili s 2:1, no nakon utakmice tenzije.

U okviru 30. kola Premijer lige Bosne i  Hercegovine Željezničar je večeras s 2:1 na svom terenu slavio protiv Veleža.

Santos je doveo Plave u vodstvo u 20. minuti, izjednačio je Anđušić na otvaranju drugog dijela, da bi pobjedu Plavima donio Haračić u 72. minuti.

Posebno je pod lupom pobjedonosni pogodak plavih koji je postigao Haračić, jer je moguće da je Beganović prethodno faulirao golmana Veleža Hadžikića, ali sudija se nije oglasio.

Jasno, nezadovoljni su bili gosti, a nakon posljednjeg zvižduka uslijedili su veliki protesti, dok je pomoćni trener Veleža dobio žuti karton.

Sudije su s travnjaka izašle u pratnji obezbjeđenja. Podsjetimo, glavni sudija bio je Ermin Sivac iz Zenice, a pomoćnici Arnel Novalić iz Doboja i Senad Ibrišimbegović iz Travnika. Dragan Kesić iz Gradiške bio je četvrti sudija. 

Nakon što se sve smirilo, krenulo je navijanje. Amoah je poveo svoje saigrače ispred Manijaka i zajedno su proslavili veliku pobjedu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon ove utakmice Željezničar je četvrti s 46 bodova, dok je s dva manje Velež na šestom mjestu. Četvrto mjesto ne garantuje Evropu jer će ono voditi u kvalifikacije za Konferencijsku ligu samo ako jedna od prve tri ekipe osvoji kup.

Podsjetimo, u narednom kolu Velež će na domaćem terenu dočekati Igman, dok će Željezničar u goste kod Sarajeva u vječitom derbiju.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

papagaj
Ocito je dobro sudio ono žuto klempavo go.no Lauš je u prvom pol trebao dobiti crveni, kontra fauli za Velez i td itd
2 3
Alenizmostara
Mene bi bilo stid slaviti ovakve pobjede !
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti