Prve reakcije trenera sa Grbavice: Bašić o taktici i energiji, Jusufbegović o bušenju lopti

Željezničar pobijedio Velež

Prve reakcije trenera sa Grbavice: Bašić o taktici i energiji, Jusufbegović o bušenju lopti

Admin Čaušević

Željezničar je u okrašju starih rivala pobijedio Velež sa 2:1 uz diskutabilnu odluku sudije Ermina Sivaca koji priznao diskutabilan gol domaćina sredinom drugog poluvremena. 

Utakmica je bila poprilično izjednačena i mogla je otići na stranu obje ekipe, a na kraju je pobjedu odnio domaćin koji se vratio u igru u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

"Prilagodili smo taktičke zamisli energiji koja nije bila 100%, odlučil smo da damo posjetd loptao, ne bih rekao da je utakmica bila lijepa, ulog je bio prevelik, kada se udruži senergija igrača i navijača niko nam ništa ne može, čestitam svojim momcima.

"Sigurno će nam pomoći ova pobjeda i podići ovo samopouzdanje, prvo je cilj rekuperacija, u zadnjih pet utakmica podigli smo nivo igre, duplo više smo opasniji, morala je doći jdna ovakva utakmica gdje se ne stvori mnogi prilik, ali se zabiju golovi."

Nedim Jusufbegović se prvo zapitao kako je Željezničar stigao do pobjede, tj. jasno je aludirao na priznati gol Haračiću, a zatim je malo više govorio o utakmici.

"Ključna stvar je kako je stigao Željezničar do pobjede. Prvo poluvreijem je bilo nediscpiline i slabe organizacije. Gubili smo loptu tamo gdje nismo smjeli, nego smo težili zabavljanu, nismo dobro reagovali i primli smo gol."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U drugom poluvremenu smo bili ozbiljniji, morali smo napraviti neke izmjene, dali smo gol, kreirali ozbiljne prilike, nadam se da će neko doći da izbuši lopte, nešto se mora desiti. Čestitam želji, pohvalio bih publiku i stadion, bilo je zadovoljstvo biti ovdje, nismo izvukli povoljna rezulta, ali nadam se da ćemo to uraditi u ostatku sezone."

Željezničar je sa pobjedom pretekao Velež i sada Plavi sa Grbavice zauzimaju četvrto mjesto koje može donijeti Evropu ukoliko Zrinjski osvoji Kup.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lakilone
kme
3 0
user1669742999
Ključno ti se naserem u usta Jusufbegoviću
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti