Sarajevo u petak domaćin Željezničaru

Bez iznenađenja: Određen je sudija za najveću utakmicu bh. fudbala · Saznajemo

Admin Čaušević

Najveću utakmica bh. fudbala igra se u petak. Sarajevo će na stadionu Asim Ferhatović Hase u direktnom duelu obračunu za Evropu dočekati Željezničar. 

Osim za prestiž u bh. prijestolnici utakmica je od velikog značaja za oba tima jer na neki način može odrediti i kakvo će biti ljeto u Titovoj, odnosno Bulevaru Ivice Osima.

Bordo tim u utakmicu ulazi bolje pozicioniran i drži treće mjesto sa 48 bodova, dva više od četvroplasiranih Plavih sa Grbavice.

Kako SportSport.ba saznaje već je i određen sudija za gradski derbi, a sudit će ga (očekivano) najbolji bh. arbitar Irfan Peljto.

Peljto je u prošlosti sudio veliki broj okršaja dva najveća kluba naše zemlje i vrlo dobro zna kako se pripremiti za utakmicu i šta ga čeka na terenu.

Posljednjih sedmica suđenje na premijerligaškim terenima je u centru pažnje pa sigurno Sarajevo i Željezničar mogu biti zadovoljni delegiranjem arbitra za evropskim pedigreom.

Sarajlija je ove sezone tri puta puta sudio Željezničaru. Upisani su pobjeda nad Širokim Brijegom i poraz od Zrinjskog. Oba susreta su igrana na Grbavici. Na jedinom gostovanju u Gabeli protiv Veleža Plavi su izgubili sa 3:1.

Jednu utakmicu manje je bio na centru kada je igralo Sarajevo. Prvi put u Gabeli na gostovanju Veležu (1:1), a zatim u Čitluku u pobjedi nad Zrinjskim (2:3).

Inače, Peljti će sarajevski derbi biti 15. utakmica Premijer lige ove sezone, a po prvi put će biti delegiran pet kola u nizu.

Podsjećanja radi, derbi na Koševu se igra u petak od 20 sati. Oba dosadašnja duela ove sezone su završena bez pobjednika. U Trening kampu u Zenici je bilo 0:0, a na Grbavici 2:2.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Sarajevo kao organizator utakmice je već pustio ulaznice u prodaju. Aktivni članovi Bordo kluba ih mogu nabaviti po cijeni od 5 KM, dok za one koji nisu članovi cijena iznosi 10 KM.

Odlučeno je da navijačima FK Željezničar pripadne 1850 ulaznica, a s obzirom na bojkot domaćih utakmica Hordi zla već sada je jasno da će izostati navijački spektakl na tribinama.

Promo

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.