Četiri tima, 270 minuta za jedno ili dva mjesta: Šta slijedi do kraja?

Borba za Evropu je i više nego neizvjesna

Četiri tima, 270 minuta za jedno ili dva mjesta: Šta slijedi do kraja?

Admin Čaušević

Zrinjski će igrati kvalifikacije za Ligu prvaka, a Borac kvalifikacije za Konferencijsku ligu. Ostala su još dva slobodna mjesta za Evropu za koje se ravnopravno bore četiri ekipe i to Sarajevo, Željezničar, Široki Brijeg i Velež.

Treće mjesto u prvenstvo donosi plasman u prvo pretkolo Konferencijske lige, a za tu poziciju se tri kola prije kraja sezone bore četiri tima, a na tabeli ih dijeli isto toliko bodova.

Najbolje je pozicionirano Sarajevo sa 48 bodova na trećem mjestu, zatim slijede Željezničar (46), Široki Brijeg (45) i Velež (44) boda.

Da li će i četvrto mjesto donijeti Evropu bit će poznato 17. maja nakon što bude odigrano finale Kupa između Zrinjskog i Veleža. U slučaju da Plemići podignu pehar na Bilinom polju onda će četvrtoplasirana ekipa iz Premijer lige ići u kvalifikacije za Konferencijsku ligu.

S obzirom na položaj na tabeli, ali i formu kroz koju prolazi najviše šansi za treće mjesto svakako ima Sarajevo. Bordo tim do kraja sezone ima i dva međusobna duela protiv diretnih rivala.

Premijerligaš sa Koševa će u petak biti domaćin Željezničaru, zatim slijedi gostovanje Veležu te će u posljednjoj rundi dočekati Igman.

Oglasi

Željezničar će osim gradskog derbija imati još također dvije neugodne utakmice i to protiv ekipa koje se bore za opstanak. Posušje na Grbavici te Sloboda na Tušnju.

I Širokog Brijega čekaju dueli protiv ekipa iz donjeg dijela tabele. Ekipa sa Pecare će gostovati Slobodi i Leotaru, a biti domaćin Slogi iz Doboja.

Tim 31. kolo 32. kolo 33. kolo
Sarajevo Željezničar(D) Velež(G) Igman(D)
Željezničar Sarajevo(G) Posušje(D) Sloboda(G)
Široki Brijeg Sloboda(G) Sloga(D) Leotar(G)
Velež Igman(D) Sarajevo(D) Posušje(G)

Velež će do kraja prvenstva igrati domaće mečeve protiv Igmana i Sarajeva, dok će u posljednjem kolu Rođeni gostovati Posušju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Izabranici Nedima Jusufbegovića do Evrope mogu na dva načina, tj. osvajanjem Kupa ili da završe među četiri ekipe prvenstva te na neki način sami odlučuju o svojoj sudbini.

Podsjećanja radi, u slučaju da dvije ekipe završe sa istim brojem bodova na kraju sezone odlučujući faktor je bolji međusobni duel.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

51826291919188923
MOSA RAJVOSA!
5 0
-Tegeltija ambiciozno najavljuje: Iduće sezone Borac vrlo ozbiljno napada titulu prvaka BiH- Dok je Zrinjski radom i trudom postao veliki klubu BiH, Borac isto tako zeli biti veliki klub angazovanjem sudija kao sto je Gigovic, ali imaju namjeru da kupe jos nekoliko fudbalski sudija kako bi se pojacali u novom prelaznom roku. Dok u prelaznom roku klubovi se pojacavaju u igrackom kadru, to Borac radi mnogo pametnije da angazuje nove sudije koji ce bitina usluzi Borcu, umjesto da angazuje nove igrace.
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi