FK Sarajevo na TikToku brutalno ismijao Miloša Gigovića

Nakon utakmice koja je odigrana sinoć

FK Sarajevo na TikToku brutalno ismijao Miloša Gigovića

Esmer Oštraković

Derbi 30. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigran je sinoć u Banjaluci, a Borac je golom iz 88. minute ostvario pobjedu od 1:0.

U utakmici gdje su obje ekipe tražile pobjedu kako bi se primakle evropskom takmičenju, pobjedu i tri boda na kraju je upisala domaća ekipa.

Utakmica je od samog početka bila prepuna tenzija, a svemu je čudnim odlukama tokom cijelog susreta doprinio glavni arbitar Miloš Gigovića koji je od prvog minuta imao kriterij na štetu Sarajeva. 

Posebno je Gigović naljutio članove Sarajeva krajem prvog poluvremena kada je odlučio da put u svlačionicu pokaže štoperu ove ekipe, Traki zbog navodnog udaranja laktom u lice Kulašina. 

U drugom poluvremenu ništa novo, a nemile scene viđene su desetak minuta prije kraja utakmice.

Gigović je odlučio da pusti igru nakon očiglednog prekršaja nad Musom, a uslijedilo je nakon toga nekoliko jako nemilih startova i obračun igrača na terenu.

Oglasi

U sve su se uključili i članovi stručnih štabova, a konačan ishod bili su žuti kartoni Mrkaiću i Varešanoviću, kojem je to bio drugi žuti, te je poslat na tribine. Također crveni karton dobio je i predstavnik FK Sarajevo.

Nakon utakmice o svemu je govorio Varešanović na press konferenciji.

"Ne bih ništa spominjao oko utakmice, mislim da je bh. javnost sve vidjela. Ovo je bio jedini način da nas zaustave. Ne želim čestitati Borcu na pobjedi, poslije svake utakmice čestitam, ali to ovog momenta ne želim", rekao je Varešanović.

"Najviše sam razočaran sitaucijom gdje pomoćni trener koji je zarađivao hljeb u Sarajevu psuje mom igraču s kojim je radio, to je najveći šamar. "

"Ne znam ni kako se zove. Vinko Marinović je veliki gospodin. Njegov pomoćni je primitivac, bio je u Sarajevu i da psuje igraču majku s kojim je sarađivao. To je dno dna."

Oglasi

Poslije toga Varešanović je ušao i u raspravu sa novinarima u kojoj je jasno poručio da ne želi da komentariše suđenje.

"Ja ne spominjem suđenje, ne bih imao obraza, ne bih imao obraza da spominjem suđenje, čuj suđenje...", kazao je trener Sarajeva te napustio press salu.

Dan nakon utakmice iz FK Sarajevo odlučili su da objave video vezan za Miloša Gigovića, a jasno je da se radi o ismijavanju arbitra iz Bosanske Gradiške.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

@fk__sarajevo

🤭 #fks #fksarajevo #tiktokfootball #premijerligabih #CapCut

♬ original sound - FK Sarajevo

Ostaje da vidimo da li će Sarajevo dobiti neku kaznu zbog svoje objave. Najvjerovatnije da hoće, jer je to postala praksa a Gigović će vjerovatno biti nagrađen. Ništa novo. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mostarac94
Podrska Sarajlijama bice nam zestoka borba protiv saveza borca i zelje
7 2
Realist
A valjo vađ je protiv Širokog. Tad ste u gaćama skakali od sreće
4 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi