Oduševio fanove fotografijama na Instagramu

Čovjek koji nedavno zabio dva gola Zmajevima ne izlazi iz teretane, svi pričaju o njegovim mišićima

Endin Čaušević

Reprezentacija Bosne i Hercegovine krajem septembra prošle godine doživjela je težak poraz na gostovanju kod Rumunije (4:1), a meč je obilježio napadač George Puskas. Upravo je ovaj 27-godišnjak glavna tema tamošnje javnosti jer je sve iznenadio svojom nevjerovatnom transformacijom tijela.

Zmajevi su 26. septembra prošle godine igrali u gostima protiv Rumunije u meču Lige nacija i doživjeli smo tada težak poraz jer nas je domaća selekcija uspjela da pobijedi sa 4:1.

Utakmicu je obilježio George Puskas koji je utakmicu bh. reprezentacije počeo s klupe, ali kada je dobio šansu u drugom dijelu to je itekako iskoristio. Puskas je čak dva puta zatresao mrežu Vasilja iako je na terenu proveo tek nešto više od 20 minuta.

Ovaj 27-godišnjak inače igra u Italiji gdje nosi dres Genove s kojom je uspio da izbori povratak u Seriju A. Puskas je uspio u dresu italijanskog kluba na 23 meča u Seriji B da zabije četiri gola i jasno je da nije bio baš efikasan kao što se očekivalo.

Međutim, ono što Puskas radi na terenu ove sezone nije u centru pažnje. U Rumuniji najviše pričaju o nevjerovatnoj transformaciji koju je ovaj napadač napravio za svega nekoliko mjeseci.

Posvetio se čini se maksimalno teretani gdje provodi najviše vremena nakon treninga. To je dalo odličan rezultat, a mnogi su pohvalili Puskasa za trenutni izgled.

Rumuna prije nisu krasili mišići i isklesano tijelo, a kada je na proslavi plasmana u Seriju A pokazao kako sada izgleda mnogi su ostali bez teksta.

Puskas je bio svojevremeno velika nada rumunskog fudbala, ali jasno je da baš nije još uvijek ostvario karijeru koja se očekivala.

Još kao omladinac na ljeto 2013. godine iz Liberty Oradee prešao je u Inter, a u prvi tim prebačen je dvije godine kasnije. No, u Interu se Puskas nije naigrao i većinom je igrao na posudbama.

Nastupao je za Benevento, Bari, Novaru i Palermo, a prije dolaska u Genovu nastupao je još za engleski Reading i Pisu.

U reprezentaciji Rumunije debitovao je 2018. godine, upisao je 34 nastupa i uspio je zabiti deset golova.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.