Prije dva dana osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja studentice, danas u rosteru Genoe

Skandalozno

Prije dva dana osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja studentice, danas u rosteru Genoe

E. Škorić
Teme:

Dvadesetdvogodišnji nogometaš Genoe Manolo Portanova osuđen je na šest godina zatvora zbog umiješanosti u grupno silovanje studentice (23) prošle godine.

Portanova, koja sada ima 22 godine, prvobitno je stavljen u kućni pritvor u junu prošle godine nakon što je optužen za incident koji se dogodio u Sieni u maju prošle godine.

Žrtva silovanja bila je 23-godišnja studentica (tada imala 22) koja je kazala da se silovanje dogodilo 31. maja nakon večere u restoranu, a obavijestila je policiju da su je silovala četvorica muškaraca.

Portanova, čiji je ujak osuđen na istu kaznu po ubrzanom sudskom postupku, odbacio je optužbe protiv njega. Jedan od optuženih odlučio se za suđenje pred punom porotom, dok je četvrti u to vrijeme bio maloljetan i trebao bi se pojaviti pred sudom za mlade u Firenci, javljaju mediji.

Ljetos su Portanovini advokati pokušali da ga "izvuku" tako što su djevojku na sudu ispitivali čak sedam sati, no djevojka nije odustajala od optužbi, iako je bila uplakana sve vrijeme i jako uznermirena.

"Kada sam vidjela one dečke u sobi koji su htjeli imati seks sa mnom, jasno sam im rekla da moraju izaći iz j... sobe", ovo je izjava žrtve, koja se protivila grupnom seksualnom odnosu, što znači da su nad njom počinili silovanje.

Oglasi

Upravo na temelju tih riječi i povreda prijavljenih od strane same djevojke u bolnici nedugo nakon incidenta osuđeni su Manolo Portanova i njegov ujak, 23-godišnji Alessio Langella, dok je prijatelj njih dvoje, 25-godišnji optužen je Alessandro Cappiello. Četvrta osoba optužena za nasilje bio je 17-godišnjak kojem se sudi na na sudu za maloljetna lica u Firenci.

Portanova je karijeru započeo u omladinskim pogonima Lazija. Nakon dvije godine doveo ga je Juventus svoj omladinski tim, ali se nije uspio afirmirati u seniorskom timu Stare dame.

Portanova je za Juventus odigrao 3 utakmice u Seriji A A i jednu u Kupu Italie, a nakon dvije godine u Torinu prešao je u Genovu. Genoa je prošle zime za Portanovu platila 12 miliona Portanova je bio i član omladinske reprezentacije Italije.

Osim zatvorske kazne, suci su naredili Portanovi da žrtvi isplati iznos od 100.000 eura. Osim toga, majka djevojčice mora od nogometaša dobiti i 20.000 eura.

Portanova je jučer prvi put trenirao u Pegliju po naredbi novog trenera kluba Alberta Gilardina, bivšeg napadača koji je naslijedio smijenjenog Blessina i bit će na klupi Đenovljana nekoliko utakmica prije nego li se odluči hoće li za stalno preći u seniorski iz juniorskog nogometa ili će pak klub potražiti novog trenera za dugoročno rješenje.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Interesantno daj e portanova i dalje član Genoe unatoč tome što je prije samo dva dana osuđen na šest godina zatvora. Italijanski klub ga je uvrstio u tim kojiu će danas ugostiti Sudtirol od 15 sati u utakmici 16. kola Serije B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi