Borba za Evropu

Karte su otkrivene: Poznati sastavi za derbi Sarajevo - Željezničar

Edmir Škorić

U petak je počelo 31. kolo Premijer lige BiH, a veliki bh. derbi na programu je u 20 sati, kada će snage na Koševu odmjeriti gradski rivali Sarajevo i Željezničar.

Duel je to trećeplasiranog i četvrtoplasiranog tima na tabeli kojeg dijele samo dva boda, pa je jasno koliko je važan okršaj na Koševu.

Sarajevo bez trener Mirze Varešanovića koji je suspendovan u Banjaluci u prošlom kolu, a nema ni mladog štopera Muharema Trake, dok gostima nedostaju povrijeđeni Marin Galić, ali i iskusni kapiten Edin Cocalić.

Poznati su i sastavi u derbiju, a oni izgledaju ovako:

FK Sarajevo: Dizdarević, Musa, Jelić Balta, Vrančić, Renan Oliveira, Varešanović, Kyeremeh, Šerbečić, Radović, Martinović, Ziljkić.

FK Željezničar: Muftić, Hajdarević, Kosorić, Mekić, Šehić, Drljo, Hodžić, Drina, Santos, Amoah, Jašarević.

I Varešanović (iako ga zvanično nema na terenu) i Nermin Bašić nisu htjeli previše da eksperimentišu, ali bili su primorani na određene promjene.

Inače, najveću utakmicu u BiH sudi trenutno po mnogima najbolji naš sudija Irfan Peljto, uz nadu dan eće imati previše posla i da će on i njegovi asistenti ipak biti u drugom planu, a u prvom igrači jednog i drugog tima.

Danas su na programu još dva duela. U terminu od 17 sati sastali su se Sloga i Zrinjski, koji je i sa izmiksanim sastavom slavio s 3:1, te Velež i Igman iz Konjica. Mostarci na poluvremenu vode 3:1 iako su gubili 0:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sutra se sastaju Leotar i Tuzla City, a u nedjelju za kraj kola igraju Sloboda i Široki na Tušnju. Za nekoliko dana odigraće se i finale Kupa između Zrinjskog i Veleža na stadionu u Zenici.

Gotovo svi klubovi imaju svoje računice i žele ili u Evropu ili ostati u ligi, dok je bezbrižan jedino Zrinjski koji je još ranije obezbijedio titulu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.