Manijaci u korteu krenuli prema Koševu - spremni su da naprave spektakl

Utakmica sezone za jedne i za druge

Manijaci u korteu krenuli prema Koševu - spremni su da naprave spektakl

E. Škorić

Najveći bosanskohercegovački nogometni derbi između Sarajeva i Željezničara odigraće se večeras na Koševu sa početkom u 20 sati.

Sarajevo i Željezničar žele u Evropu, zbog čega je duel 31. kola Premijer lige posebno važan. Bordo tim je blagi favorit kao domaćin, imaće podršku, ali podršku će imati i komšije sa Grbavice.

Navijači Željezničara su u velikom broju u korteu kroz Vilsonovo šetalište krenuli prema Koševu, gdje će sa južne tribine bodriti svoje nogometaše.

Prvobitno je gostima pripalo 1825 ulaznica, no klub sa Grbavice je uputio žalbu, pa mu je danas naknadno pripalo još 375 ulaznica, što znači da će biti preko 2100 gostujućih pristalica.

Iako su dobili i dodatni broj ulaznica, u FK Željezničar nisu bili zadovoljni.

"Ovakva odluka FK Sarajevo nije u skladu sa pomenutim članom Pravilnika i njihov način postupanja će za posljedicu imati to da FK Željezničar više neće davati više od 5% za gostujuće navijače u narednim derbijima", navodi se u danas izdatom saopštenju Plavih.

Oglasi

Navijači Željezničara na putu prema stadionu (FOTO: T. Hebib)

Bilo kako bilo, očekuje nas dosta uzbuđenja, biće velike borbe na terenu, a i na tribinama će se voditi bitke uz pomoć dlanova i glasnih žica.

Derbi dolazi samo tri kola prije kraja i sa samo dva boda razlike između timova. Sarajevo je trećeplasirano sa 48, Željezničar ima 46 bodova i zauzima četvrto mjesto. Za siguran nastup u Evropi, neko od timova mora da završi na trećoj poziciji.

Još uvijek čekamo sastave za veliki derbi, ali ne očekuje se previše eksperimentisanja u ovako važnom trenutku, s tim da treba naglasiti da je Bordo tim bez suspendovanog trenera Mirze Varešanovića.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Oba tima imaju kadrovskih problema, a Plavima sa Grbavice nedostajat će iskusni kapiten Edin Cocalić, dok je Marin Galić povrijeđen. U redovima Sarajeva nema Muharema Trake zbog suspenzije.

Što se tiče same utakmice, tu nema previše šta da se govori, niko ne želi da izgubi, pa nažalost derbiji završavaju sa jednim ili nijednim golom. Nadamo se da će se to promijeniti večeras iako je jasno da bi poraz bilo koje ekipe mogao da okonča sve nade oko plasmana u Evropu, a to se naročito odnosi na goste koji imaju dva boda manje.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Trebalo bi ovoj narkomaniji zabraniti ulaske na stadione. Ne mislim samo na ove prosjake nego opcenito “navija je” grupe u BiH. Policija bi trebala biti brutalnija prema njima, tuci ih dok sami ne prestanu dolaziti na stadione. Mozda bi tako sport u nasoj prelijepoj drzavi postao sport.
1 2
konjnakvadrat
Sve ovo moze stat u 2 autobusa
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti