Trivunović: Vjerujem da će Sarajevo napasti od prve minute, ali Želju ne smiju podcijeniti!

Zna šta znači derbi, a optimista je kada je u pitanju bordo klub

Trivunović: Vjerujem da će Sarajevo napasti od prve minute, ali Želju ne smiju podcijeniti! · Intervju

S. Mlaćo
Večeras se od 20:00 sati na stadionu Asim Ferhatović Hase igra veliki sarajevski derbi između FK Sarajevo i FK Željezničar.

Bitka za prestiž, za prvo mjestu u glavnom gradu, ali i bitka za Evropu. Svaki bod je itekako bitan, do kraja sezone ostala su tri kola.

Blaga uloga favorita pripada FK Sarajevo, no u derbiju često to nije se opravdalo. I momci sa Grbavice imaju svoje adute, a svi se nadamo kvalitetnom derbiju i nogometu koji će nam bar malo dati nadu u bolje sutra.

Nekadašnji član FK Sarajevo Vule Trivunović govorio je o derbiju za SportSport.ba, uporedio dvije ekipe, te jasno priznao za koga će večeras navijati.

“FK Sarajevo igra odličnu polusezonu, ekipa pokazuje zajedništvo dolaskom Mirze i od nemogućeg su došli do toga da je Evropa realan cilj. Večeras to još više mogu potvrditi. Zaista u derbiju nema favorita, nije bitno u kakvoj ste formi i kakvom ambijentu dolazite. To je najveća utakmica bh. nogometa, oba tima će biti borbena i sigurno ići na pobjedu. Nadam se lijepom nogometu, lijepim potezima i utakmici sa što više golova“, prve su riječi Trivunovića.

Trivunović je nakon igračke karijere zaplovio u trenerske vode, a pitali smo ga da li je za bordo tim hendikep što Mirza Varešanović neće biti na klupi zbog crvenog kartona.

“To je jeste mali nedostatak kada gledaš igrače, pogotovo je ova situacija kada igrači pokazuju koliko im znači to zajedništvo sa Mirzom. Neću reći da će Repuh i Obuća lošije voditi utakmicu, no mislim da će kada počne utakmica koncentracija igrača ići na prvi naredni momenat. Puna koncentracija kada krene meč ide na prvi naredni momenat i vi nećete čuti ni trenera ni navijače. Ova utakmica za oba tima znači mnogo, pritisak će još više natjerati igrače da budu više koncentrisani i u utakmici“.

Oglasi

Horde zla: Od danas se ne pojavljujemo na utakmicama FK Sarajevo -  SportSport.ba

Jasno su iz tabora FK Sarajevo najavili da će od prve minute krenuti na tri boda. Da li je to 'opasno' u derbijima?

“Hoću da vjerujem da će Sarajevo napasti. U dobrom su i pozitivnom ambijentu ove polusezone. Ipak, Željezničar ima opasne igrače, npr. Santos i Amoah. Nisam siguran da će Sarajevo nešto čekati, vjerujem da će napasti od prve minute i kao navijač FK Sarajevo se nadam pobjedi“.

FK Željezničar je definitivno ulogu favorita prebacio na rivala. Da li je to baš tako kada poredimo igrače na terenu, odnosno uporedimo njihove kvalitete?

“Bašić je mlad čovjek, ambiciozan te je svjestan šta njemu u karijeri donosi derbi. Sarajevo ne smije podcijeniti Željezničar, a u prvi plan se stavljaju problemi koje Željezničar imao kao klub. Ekipa koja ima Štilića, Santosa, Amoaha, dva Hodžića, nije baš ekipa koja se smije podcijeniti. Nema favorita, znam to kroz historiju. Pritisak je malo veći na FK Sarajevo, ali kada se izađe na teren sve se to zaboravi.

Oglasi

Mene iskreno raduje što oba tima ima veoma kvalitetnih individualnih igrača i oni mogu dodatno uljepšati ovu najveću utakmicu bh. nogometa“.

Da li je vrijeme za efikasan derbi sa puno uzbuđenja?

“Kao navijač i gledalac želim to, ali u stvarnosti, npr. kada sam bio igrač znate da je drugačije. Sam pritisak i naboj koji se pravi i sam plasman na tabeli trenutno donosi veliki ulog. To svi momci znaju. Uvjeren sam da će oba tima ići na pobjedu, neće biti kalkulacija. Nadam se pobjedi FK Sarajevo i da odemo na pet bodova prednosti, te se nadam da će izboriti Evropu. To bi donijelo dodatni mir svima i da se onda pokuša naći rješenje za sve postojeće probleme. FK Sarajevo ima sjajnog trenera, igrače, vratili su se na Koševo i samo nedostaje to neko zajedništvo. Kada i to bude, FK Sarajevo će biti jako, jako ozbiljno“.

Trivunović je radio u bh. nogometu, a sada je bez angažmana. Ipak, vjerovatno ne još dugo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Prati sve, 'živi' za nogomet, a takav je bio i kao igrač.

“Čekam ljeto, nadam se da će se nešto otvoriti. Pratim sve, gledam sve utakmice, a što je najvažnije željan sam posla. Ostalo ćemo vidjeti“, dodao je Trivunović, koji je bio i ostao ljubimac navijača FK Sarajevo.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Bice gusto bice 0-0
1 1
rabodimis
Lav na terenu, ljudina u zivotu !!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi