Sarajevo čeka Željezničar

Pogledajte izgled tribina pred početak najvećeg meča u bh. fudbalu

Midhat Šljivak, foto: T. Hebib

FK Sarajevo u najvećem derbiju bh. fudbala večeras na stadionu Asim Ferhatović Hase dočekuje FK Željezničar.

Duel velikih sarajevskih rivala bitka je za izlazak na evropsku scenu i ovaj meč bi mogao jednu od ekipa približiti tom cilju.

Bordo tim danas će biti bez svojih vatrenih navijača na sjeveru koji bojkotuju utakmice zbog 'rata' s upravom, ali će podrška stići sa zapadne i istočne tribine.

Tribine najvećeg bh. stadiona pred derbi očekivano nisu ispunjene. Gosti su na jugu zauzeli svoja mjesta, a na istoku i zapadu su uglavnom smješteni navijači FK Sarajevo.

Nadamo se svakako da će najveći derbi bh. fudbala donijeti odličnu igru s obje strane. Timovi imaju sve uslove za to, te da neće biti nikakvih problema sa suđenjem što je čest slučaj u Premijer ligi ove sezone.

Navijači će sigurno obaviti svoje bez obzira na kojoj tribini se nalazili i oba tima će definitivno imati podršku u ovom duelu.

Poznati su i sastavi u derbiju, a oni izgledaju ovako:

FK Sarajevo: Dizdarević, Musa, Jelić Balta, Vrančić, Renan Oliveira, Varešanović, Kyeremeh, Šerbečić, Radović, Martinović, Ziljkić.

FK Željezničar: Muftić, Hajdarević, Kosorić, Mekić, Šehić, Drljo, Hodžić, Drina, Santos, Amoah, Jašarević.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo u ovaj meč ulazi kao trećeplasirani tim na tabeli. Bordo tim ima 48 osvojenih bodova i pobjedom bi definitivno osigurao plasman u Evropu.

S druge strane Željezničaru večeras pobjeda donosi plasman ispred Sarajeva i dva kola prije kraja bi se dodatno zakuhala borba za poziciju broj tri.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti