Karte su otkrivene: Poznati sastavi za derbi Sarajevo - Željezničar

Borba za Evropu

Karte su otkrivene: Poznati sastavi za derbi Sarajevo - Željezničar

Edmir Škorić

U petak je počelo 31. kolo Premijer lige BiH, a veliki bh. derbi na programu je u 20 sati, kada će snage na Koševu odmjeriti gradski rivali Sarajevo i Željezničar.

Duel je to trećeplasiranog i četvrtoplasiranog tima na tabeli kojeg dijele samo dva boda, pa je jasno koliko je važan okršaj na Koševu.

Sarajevo bez trener Mirze Varešanovića koji je suspendovan u Banjaluci u prošlom kolu, a nema ni mladog štopera Muharema Trake, dok gostima nedostaju povrijeđeni Marin Galić, ali i iskusni kapiten Edin Cocalić.

Poznati su i sastavi u derbiju, a oni izgledaju ovako:

FK Sarajevo: Dizdarević, Musa, Jelić Balta, Vrančić, Renan Oliveira, Varešanović, Kyeremeh, Šerbečić, Radović, Martinović, Ziljkić.

FK Željezničar: Muftić, Hajdarević, Kosorić, Mekić, Šehić, Drljo, Hodžić, Drina, Santos, Amoah, Jašarević.

Oglasi

I Varešanović (iako ga zvanično nema na terenu) i Nermin Bašić nisu htjeli previše da eksperimentišu, ali bili su primorani na određene promjene.

Inače, najveću utakmicu u BiH sudi trenutno po mnogima najbolji naš sudija Irfan Peljto, uz nadu dan eće imati previše posla i da će on i njegovi asistenti ipak biti u drugom planu, a u prvom igrači jednog i drugog tima.

Danas su na programu još dva duela. U terminu od 17 sati sastali su se Sloga i Zrinjski, koji je i sa izmiksanim sastavom slavio s 3:1, te Velež i Igman iz Konjica. Mostarci na poluvremenu vode 3:1 iako su gubili 0:1.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sutra se sastaju Leotar i Tuzla City, a u nedjelju za kraj kola igraju Sloboda i Široki na Tušnju. Za nekoliko dana odigraće se i finale Kupa između Zrinjskog i Veleža na stadionu u Zenici.

Gotovo svi klubovi imaju svoje računice i žele ili u Evropu ili ostati u ligi, dok je bezbrižan jedino Zrinjski koji je još ranije obezbijedio titulu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1681749718
Ajla ne prima lažne devetke
0 0
Hadzija123
Basic po starom toplo hladno sa sastavom eksperimenti nekakvi bez spiceva bez Stile Boze sacuvaj frajer ne zna sta radi
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi