Nastavlja se velika borba za Evropu

Ismir Mirvić nakon razočaravajućih 2:2 u derbiju: "Nismo još tu..."

Edmir Škorić

Ismir Mirvić, većinski vlasnik i predsjednik Fudbalskog kluba Sarajevo, oglasio se na društvenim mrežama nakon što je Sarajevo remiziralo sa Željezničarom (2:2) u 149. vječitom derbiju.

Sarajevo će mnogo više žaliti za propuštenom prilikom da pobijedi jer je vodilo 2:0. Ipak, Bordo tim je primio dva gola i zakomplikovao sebi stvari na tabeli, te učinio borbu za Evropom još napetijom.

Tim s Koševa ima još dva meča, prvo gostuje Veležu, a zatim dočekuje Igman. Želja je osigurati plasman u Evropu, a to može tako što završi na trećem mjestu ili čak i četvrtom, ukoliko Zrinjski osvoji i Kup.

Na Koševu su svjesni da bi sve bilo drugačije da nije primljen gol u 96. minuti, a predsjednik kluba Ismir Mirvić još jednom je podržao sve u klubu.

"Kvalitet je navika. Nismo još tu. Nastavite se boriti i vrijedno raditi", napisao je Mirvić na Instagram storyjima.

Mirvić je nedavno gledao uživo duel Sarajeva u Čitluku protiv Zrinjskog, kada je njegov tim slavio sa 3:2 i tako pokrenuo seriju dobrih rezultata, zbog čega se i našao na trećem mjestu i u poziciji je da sam odlučuje o svojoj sudbini.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mirvić stanuje u Sjedinjenim Državama, ali koliko god mu vrijeme dozvoli, dolazi u Sarajevo kako bi bio uz voljeni klub.

Na društvenim mrežama često ostavlja motivacione poruke i najavljuje "borbu do kraja", te se čini kako ne planira odustati od svojih ambicija i ciljeva koje ima kao prvi čovjek jednog od najvećih klubova u BiH i regionu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.