Sarajevo prokockalo pobjedu u derbiju, Željo u 96. minuti stigao do boda na Koševu!
Veliki sarajevski derbi konačno je donio malo uzbuđenja i na Koševu su postignuta četiri pogotka

Fenomenalan meč

Sarajevo prokockalo pobjedu u derbiju, Željo u 96. minuti stigao do boda na Koševu!

M. Šljivak, foto: T. Hebib

Sarajevo je u najvećem derbiju bh. fudbala dočekalo gradskog rivala Željezničar u duelu 31. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. Na kraju je meč okončan rezultatom 2:2, a Plavi su do boda došli pogotkom Sulejmana Krpića u 96. minuti.

Veliki derbi Sarajeva i Željezničara na Koševu imao je veliki značaj u borbi za treće mjesto i plasman u pretkolo Konferencijske lige. Na kraju je viđeno dosta uzbuđenja, a Bordo tim je prokockao dva gola prednosti i osvojio je samo bod.

Sarajevo je aktivnije ušlo u ovaj meč. Međutim, igralo se dosta tvrdo bez velikih šansi s obje strane i navijači nisu mogli uživati u fudbalskoj ljepoti.

A onda u 35. minuti iz prve prave šanse Sarajevo dolazi do vodstva. Joseph Amoah gubi loptu na sredini terena, Ziljkić proigrava Oliveiru, a ovaj nesebično upošljava Dala Varešanovića koji pogađa za prednost domaćeg tima od 1:0.

Potom su se strasti pojačale i u finišu prvog dijela dolazi do sukoba između fudbalera i Irfan Peljto je s tri žuta kartona morao da smiruje situaciju, a na odmor se otišlo rezultatom 1:0 u korist Bordo tima.

Željezničar u nastavak ulazi ofanzivnije, ali tim Nermina Bašića nikako nije mogao stvoriti neku pravu šansu, da bi Bordo tim u 54. minuti imao jako dobar pokušaj, ali Varešanović ovog puta šutira pored gola.

Oglasi

Potom domaći tim pokušava i preko Oliveire u 57. minuti, no to je bio lagan zalogaj za Muftića koji nije imao problema da odbrani šut, kao ni deset minuta kasnije kada volej Kyeremeha odlazi pored gola.

Tek u 73. minuti Željezničar šutira u okvir protivničkog gola. Musa gubi loptu od Santosa u kaznenom prostoru, ali Brazilac slabo šutira i Dizdarević lagano brani.

Sarajevo u 75. minuti stiže do drugog gola. Kyeremeh ubacuje s desne strane, Renan Oliveira je usamljen na pet metara od gola i pogađa za erupciju oduševljenja na Koševu i vodstvo od 2:0.

Željo se vraća u utakmicu samo tri minute kasnije. Nakon prekida u gužvi se najbolje snalazi Irfan Jašarević i postiže pogodak za 2:1.

Nermin Bašić u posljednjih 10-ak minuta baca sve karte u napad. U igru ulaze Samir Bekrić i Armin Hodžić i bilo je jasno da Plavi idu na sve ili ništa.

Oglasi

Na kraju su Plavi dobili sve. Uspjeli su gosti preko Drine pokušati u 89. minuti, Dizdarević je odbranio, golman Sarajeva zaustavio je i Hodžića u prvoj minuti nadoknade, ali nestvaran promašaj je imao Joseph Amoah koji s dva metra nije uspio ubaciti loptu u mrežu.

Ipak, u 96. minuti Željezničar dolazi do gola. Beganović ubacuje, a Sulejman Krpić zabija za konačnih 2:2.

Premijer liga BiH, 31. kolo:

Sarajevo - Željezničar 2:2 (Varešanović 35', Oliveira 75' / Jašarević 78', Krpić 90+6')

FK Sarajevo: Dizdarević, Musa, Jelić Balta, Vrančić, Renan Oliveira, Varešanović, Kyeremeh, Šerbečić, Radović, Martinović, Ziljkić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Željezničar: Muftić, Hajdarević, Kosorić, Mekić, Šehić, Drljo, Hodžić, Drina, Santos, Amoah, Jašarević.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Shaba
Dobar derbi, Tamam kad sam pomislio da cemo konacno ocuvat zrelo prednost u derbiju, pocnu neki debilni potezi. Pocnemo nesto nabijat, Cirjak standardno puno grijesi kad igra sredinu, puno bolje igra na beku iako je prirodno veznjak sto je cudno. Osvetile nam se one 2-3 situacije kad imamo visak pred golom da rijesimo utakmicu, uprskamo. Sve u svemu da se Borcu ne silji kako mu se silji, ove obje ekipe bi komotno igrale Europu.
10 0
Bajernovac
Petljo **** li ti Zeljo djecu i majku smrdjiva liga ****m li ti pleme sudisko i navlakusu zelji ko proslo kolo protiv veleza
5 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi