Bešagić u duelu Igmana i Željezničara

Igman na kraju osvojio vrijedan bod u borbi za opstanak

Nesuđeni Veležovac majstorijom 'zaledio' stadion Rođeni: "Vidjelo se i kod 3:1 da vjerujemo u sebe" · Intervju

Samir Mlaćo

FK Igman je iz Mostara odnio u petak 'veliki' bod. Poveli su momci iz Konjica, no Velež se brzo vratio i bilo je 3:1 do kraja prvog poluvremena.

Ni najveći optimisti među navijačima Igmana nisu mogli vjerovati da će na kraju imati razloga za zadovoljstvo, no u nastavku Igman stiže do remija. Duraković i Bešagić su kaznili promašaje Mostaraca koji su mogli ranije riješiti pitanje pobjednika, te je Igman sada u dobroj poziciji dva kola prije kraja sezone.

Kvalitetnu partiju u redovima gostiju pružio je vezista Armin Bešagić koji je postigao i fenomenalan pogodak za 3:3. Bešagić je tako na najbolji način iskoristio priliku koju mu je sa klupe dao Husref Musemić.

“Kao što ste i mogli vidjeti bila je veoma otvorena utakmica u Mostaru. Dobro smo ušli u utakmicu, poveli na samom startu ali poslije nekih 20 minuta došlo je do pada u našoj igri. Velež je to iskoristio i zasluženo došao do 3:1 na poluvremenu“, priča Bešagić, kojeg smo zatim pitali šta je to Husref Musemić kazao njemu i Amiru Veliću kada su dobili šansu odmah početkom drugog dijela.

Musemić je kasnije priznao da je bio nezadovoljan igrom pojedinih igrača u prvom poluvremenu.

“Šef je rekao šta želi od nas u drugom poluvremenu, a to je da budemo tu u sredini malo odvažniji, da sredinu terena pokušamo mi kontrolisati sa loptom. Vidio sam i na ostalim saigračima da također vjeruju da možemo ugroziti tu prednost Veleža i na kraju smo uspjeli", otkrio 24-godišnji vezista.

'Pocijepao' je mrežu sjajnog Osmana Hadžikića za 3:3 i vjerovatno će to biti najljepši pogodak kola, te u konkurenciji za najljepši pogodak sezone.

Pokazao je odvažnost, ono što mu je u ranijim utakmica kod sličnih situacije itekako nedostajalo.

“To je sve bilo u par sekundi, pa i nemate vremena da reagujete. Slažem se sa vama, sigurno da je bilo prilika u prethodnim utakmicama da na isti način pokušam, ali to je ta sekunda razmišljanja. Sigurno da će mi ovo olakšati u mojim narednim odlukama u tim situacijama“.

Rođeni će pokušati Evropu izboriti kroz Kup BiH gdje ih u srijedu očekuje finale sa Zrinjskim, ali i u prvenstvu, no ovaj remi mogao bi im itekako otežati posao. Muke im je zadao nesuđeni Veležovac. Naime, Bešagić je bio meta Rođenih kada se sa Igmanom borio za titulu u Prvoj ligi FBiH, što je na kraju i ostvario.

“Istina, bilo je to prošle zime kada je šef struke bio gospodin Feđa Dudić i to je bila skoro pa završena stvar. A znate kako, drago mi je zbog mog gola naravno, a Veležu želim stvarno puno sreće u narednim utakmicama u borbi za Evropu“.

Igman ima sve u svojim rukama kada je borba za opstanak u pitanju, a prema prikazanom u nastavku sezone, sigurno da klub iz Konjica zaslužuje opstanak. Nadigrali su mnoge rivale, pa i one iz vrha tabele.

“Vjerujte mi da je Igman sigurno jedan od najuređenijih klubova u državi. Ljudi koji vode klub to čine na najbolji mogući način i za njih imam samo riječi hvale. Hvala Bogu i naša dobra igra je to sve popratila i kao što kažete sami odlučujemo o sebi. Ostala su još ta dva kola, dat ćemo sve od sebe i ako Bog da ostvariti zacrtani cilj, ostati u Premijer ligi“.

I u Mostaru je pokazao koliko je koristan za ekipu, no sigurno da se nadao većoj minutaži ove sezone. Priznaje to, veoma je iskren i jasan.

“Iskreno, naravno da sam očekivao još više prilike u ovom drugom dijelu sezone ali šta je tu je. Ja sam svojim igrama zadovoljan, a na kraju najvažnije je ipak da osiguramo opstanak u društvu najboljih“.

Na kraju sezone je slobodan. Na zimu je bio blizu odlaska, no na kraju nije postignut dogovor. Skrenuo je pažnju na sebe i u Prvoj ligi FBiH gdje je bio glavna karika u osvajanju titule, a sada se 'čeličio' u elitnom rangu bh. nogometa. Sasvim uspješno. Svi koji ga poznaju imao samo riječi za ponašanje na terenu, treninzima, ali i van terena.

“Jeste, hvala Bogu, interesovanja je bilo u zimskom prelaznom roku. Već sada postoji interes nekih klubova iz naše lige, a i iz inostranstva. Vidjet ćemo, prije svega ostati fokusiran na ovaj kraj sezone, zatim odmoriti i odlučiti šta je najbolje za moju karijeru“, dodao je za kraj razgovora vezista FK Igman Konjic Armin Bešagić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Igman u narednom kolu dočekuje FK Tuzla City, koji također vodi bitku za opstanak. Sve utakmice narednog kola Premijer lige igraju se u nedjelju u istom terminu, tačnije od 17 sati.

 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.