Ćosić sretan zbog mirnijeg kraja, a Jusufbegović je svjestan da je Kup utakmica sezone

Izjave nakon duela u Mostaru

Ćosić sretan zbog mirnijeg kraja, a Jusufbegović je svjestan da je Kup utakmica sezone

M. Šljivak

Velež i Igman odigrali su fenomenalan meč u 31. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a susret je na kraju okončan rezultatom 3:3, što je rezultat koji ih vjerovatno ostavlja u ligi.

Igman je uspio uzeti veliki bod na gostovanju kod Veleža u Mostaru i izvjesno je da će tim iz Konjica i naredne sezone igrati u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Zadovoljan bodom je nakon utakmice bio pomoćni trener gostujućeg tima Dženis Ćosić.

"Dva zadnja kola ćemo biti mirniji. Djelovali smo trostrukom izmjenom trojice veznjaka i dobili smo čvrstinu. Igramo s velikim samopouzdanjem i rezultat je realan. Dosta kvalitetno smo odradili meč. Veležu želim da osvoje Kup. Nama bod puno znači i idemo izboriti opstanak", rekao je pomoćnik Husrefa Musemića Dženis Ćosić.

S druge strane Nedim Jusufbegović je svjestan da je njegov tim napravio kiks koji bi ih mogao koštati plasmana u Evropu.

"Loše smo ušli u utakmicu. Nije bilo čvrstine, ali nemam šta momcima zamjeriti. Čuvali smo se malo. Kod 3-2 smo mogli riješiti utakmicu u dva navrata, potom i kod 3-3. Bili smo bolji i kvalitetniji i kreirali smo dovoljno da pobijedimo, ali eto..."

Oglasi

"Igmanu čestitam na bodu. Mi se okrećemo Kupu, tražimo nove izazove. Protivnik je kvalitetan, dominantan i moćan, ali mi imamo svoje želje i emocije. Možemo", poruka je Nedima Jusufbegovića.

Velež ovim bodom ne može biti zadovoljan. Korak je to nazad za Rođene u borbi za plasman u Evropu, ali za goste je bod ogroman.

Tim iz Konjica skočio je na sedmom mjesto tabele s 34 boda i pet bodova su daleko od zone ispadanja na dva kola prije kraja prvenstva te su izvjesno izborili opstanak.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Definitivno je rukovodstvo ovog kluba napravilo fenomenalan potez anagažovanjem Husrefa Musemića na mjesto trenera jer je iskusni stručnjak donio pobjednički mentalitet u tim.

Isto važi i za Velež i angažman Nedima Jusufbegovića koji je preporodio Rođene u drugom dijelu sezone.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

starmac
Znamo sve i idemo dalje.HOĆEM KUP
4 0
user1659354598
Osvojice te kurvinu Jusufbegovicu ,ovi su Barcelona za vas,bice hladno 2 razlike za Zrinjski i vi cete na kurav otici na kraju sezone a ne u evropu,a Zeljo vam je presudio u prvenstvu a Zrinjski ce vas docekati u kupu...TM87
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti