Strijelac pobjedonosnog gola za Slobodu

Jusić: Nisam ja heroj, svi su momci heroji

Haris Zilić

Veliki trijumf Slobode protiv Širokog Brijega rezultatom 2:1 u 32. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine i trijumf koji je Tuzlake dva kola prije kraja lansirao u sigurnu zonu na prvenstvenoj tabeli.

Heroj Slobode bio je štoper Emir Jusić.

U 93. minuti krenuo je u napad, iskoristio dodavanje Adija Alića i majstorski savladao Renata Josipovića.

Jusić je pogodio u maniru pravih napadača, a nakon gola nastala je eksplozija oduševljenja na Tušnju.

Tako se defanzivac Slobode pretvorio u heroja, ali on ne smatra da je to tako.

Po završetku meča da je skromnu izjavu.

"Nisam ja heroj, svi su momci heroji. Bez njih ne bih ništa uradio. Spletom okolnosti ja sam zabio gol na kraju", rekao je Jusić i zatim dao komentar utakmice:

"Vrlo zahtjevna utakmca. Znali smo ko je Široki u našoj ligi posljednjh godina. Bore se za Evropu, mi se borimo za opstanak. Nagrađeni smo za trud. Čestitam mojim saigračima, sigurno bez njih ne bih zabio taj gol."

U Tuzli je veliko slavlje, Sloboda sada malo lakše diše.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Najbitnije za izabranike Danijela Pranjića je podatak da do kraja sezone imaju sve u svojim rukama kada je u pitanju opstanak u društvu najboljih.

Sloboda ide Borcu, zatim dočekuje Željezničar u posljednjem kolu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.