Oooooo, volim te Slobodo, odjekuje Tušnjem!

Veliko slavlje u Tuzli

Oooooo, volim te Slobodo, odjekuje Tušnjem!

E. Oštraković

Ekipa Slobode je ostvarila pobjedu protiv Širokog Brijega sa 2:1 u nevjerovatnoj završnici utakmice na Tušnju.

Tuzlacima je pobjeda na ovoj utakmici produžila nadu da mogu ostati u Premijer ligi, a tokom cijelog susreta imali su veliku podršku sa tribina.

Ogromno slavlje na Tušnju nastalo je nakon što je glavni sudija Adis Mulahasanović svirao kraj ove jako teške utakmice.

Navijači, igrači, pa i igrači koji nisu bili u rosteru kao što je Said Husejnović, zajedno su slavili veliku pobjedu.

"Oooo, volim te Slobodo", orilo se Tušnjem.

Kada je riječ o utakmici sve što je zanimljivo viđeno je u drugom poluvremenu ove utakmice.

Oglasi

Kapetanović je pao u duelu sa Čavarom, a sudija Mulahasanović je pokazao na tačku. Uslijedili su protesti gostiju, međutim arbitar iz Sarajeva nije promijenio svoje mišljenje.

Loptu je u ruke uzeo Vranješ te je rutinski pogodio za vodstvo Crveno-crnih i veliko slavlje oko 2.000 gledatelja na tribinama.

Široki je uspio poravnati u 80. minuti. Nakon ubačaja Oliviere sa lijeve strane, Bukvić je poslije nesporazuma sa Osmankovićem otišao u prazno što je iskoristio Radić i pogodio glavom.

U 89. minuti umalo je kompletiran preokret. Radić je pogodio stativu. Bukvić je bio savladan, no sreća je bila naklonjena Slobodi. Kazna je stigla duboko u sudijskoj nadoknadi.

Sloboda je bacila sve karte u napad, a u 93. minuti Jusić je majstorski matirao Josipovića za 2:1 i veliku pobjedu tuzlanske ekipe.

Sa ovom pobjedom Sloboda je dva kola prije kraja pobjegla iz zone ispadanja, dok je porazom Široki Brijeg svoje šanse za evropsko ljeto sveo na minimum.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MostarskiRodeni81
Jako do kraja. Izborite opstanak! Sretno!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi