Ponašanje za osudu

Dvadesetak stolica na terenu: Navijačima Veleža ovo nije trebalo

Haris Zilić

Svega je bilo na terenu stadiona Bilino polje u Zenici po završetku finalne utakmice između Zrinjskog i Veleža.

Sa tribine gdje su bili navijači Veleža na terenu je završilo dvadesetak stolica.

Pored stolica, navijači Veleža su i bacali razne predmete na teren, a kako je to izgledamo možete vidjeti u našoj fotogaleriji.

U nadoknadi vremena, kada je Velež pokušavao doći do izjednačenja, navijači Rođenih počeli su prema terenu bacati stolice, flaše i ostale predmete.

Na kraju je zamalo nastradao pomoćni sudija, dok je pogođen kamerman koji je zadobio lakše povrede.

Očigledno je da su navijači Veleža razočarani rezultatom i da su nezadovoljni situacijom na terenu, ali definitivno nije u redu da uništavaju imovinu, naročito tuđu jer su i oni i Zrinjski ugošćeni na stadionu Bilino polje u Zenici. Njihovo ponašanje je za svaku osudu.

Nakon utakmice, koju je dobio Zrinjski sa 1:0 i osvojio Kup, uslijedila je velika tučnajva na terenu između aktera jedne i druge ekipe.

Nekoliko osoba je povrijeđeno usljed nereda, a dvojica članova stručno štaba HŠK Zrinjski imaju modrice na glavi. Srećom, povrede su lakše prirode i oni će biti dobro.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti