Scene kakve nismo htjeli da gledamo ipak su se dogodile u Zenici, mogao je stardati pomoćni sudija
Video:Dino Kurbegović

Navijači Veleža u teren ubacivali stolice

Scene kakve nismo htjeli da gledamo ipak su se dogodile u Zenici, mogao je stardati pomoćni sudija

E. Škorić, foto: D. Kurbegović

Na samom kraju utakmice između Veleža i Zrinjskog došlo je do ružnih scena.

U nadoknadi vremena, kada je Velež pokušavao doći do izjednačenja, navijači Rođenih počeli su prema terenu bacati stolice, flaše i ostale predmete.

Na kraju je zamalo nastradao pomoćni sudija, dok je pogođen kamerman koji je zadobio lakše povrede.

Očigledno je da su navijači Veleža razočarani rezultatom i da su nezadovoljni situacijom na terenu, ali definitivno nije u redu da uništavaju imovinu, naročito tuđu jer su i oni i Zrinjski ugošćeni na stadionu Bilino polje u Zenici. Njihovo ponašanje je za svaku osudu. 

Nakon utakmice, koju je dobio Zrinjski sa 1:0 i osvojio Kup, uslijedila je velika tučnajva na terenu između aktera jedne i druge ekipe.

Oglasi

Na kraju, ipak, jedni slave, drugi tuguju. Igrači Veleža padaju na travu i plaču, svjesni da su imali veliku šansu, no nisu na kraju uspjeli da odbrane trofej.

Zrinjski je osvojio duplu krunu u savršenoj sezoni, a Veležu sada treba malo čudo da kroz tabelu izbori plasman u Evropu u posljednja dva kola.

Kada su se strasti smirile, igrači i navijači Veleža su se međusobno tješili i pokušavali da podnesu ovaj jako težak trenutak, dok su na drugoj strani igrači i navijači Zrinjskog počeli da slave novi trofej.

Krunoslav Rendulić sa Zrinjskim kreće po savršenu godinu: "Idemo po grupnu fazu"

Krunoslav Rendulić presretan je što je njegov tim uspio doći do dvostruke krune u Bosni i Hercegovini, a hrvatski stručnjak je za SportSport.ba dao svoj komentar današnje utakmice u Zenici.

Sretan je zbog uspjeha iako ističe da igra nije bila naročito lijepa.

Oglasi

"Utakmica nije bila pretjerano lijepa, ali njen značaj je sputao oba tima. Mi smo kontrolirali prvo poluvrijeme, a Velež je preuzeo malo više rizika nakon postignutog gola. Imali su nekakve šuteve, no nisu bili nešto naročito opasni i na kraju smo rutinski priveli utakmicu kraju", rekao je Rendulić.

Pohvalio je igrače i navijače svog kluba. Drago mu je što je baš ova generacija ispisala povijest.

"Ne može ništa ljepše. Drago mi je da je upravo ova generacija prva u povijesti uzela dvostruku krunu. Momci su to svojom kvalitetom, radom, predanošću i ljubavi prema klubu to zaslu‎žili. Čestitam njima i svim navijačima".

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Zrinjski sada ide dalje. Želja je grupna faza nekog evropskog takmičenja.

"Dva cilja smo ostvarili, Kup i prvenstvo. Ostala nam je još grupna faza nekog od evropskih natjecanja i nadam se da ćemo to uspjeti i da će ova godina biti savršena", rekao je Rendulić.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Top Komentari

SonPen1946
TO SU TI PITOMI RODJENI. FURDA VRAPCICKA
6 5
user1659354598
Seljaci iz predgradja
6 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi