Spektakularan meč odigrali su Sevilla i Juventus na Ramon Sanchez Pizjuan stadionu (Foto: EPA)

Evropska liga

Juventus nije prošao pakao Pizjuana - Sevilla u novom finalu Evropske lige!

Midhat Šljivak

Sevilla je večeras nas svom ispunjenom Ramon Sanchez Pizjuanu nakon produžetaka savladala Juventus s 2:1 i ostvarila je plasman u novo finale Evropske lige s ukupnim rezultatom od 3:2.

Fenomenalan revanš polufinala Evropske lige prvaka odigrali su Sevilla i Juventus, a na kraju španski tim slavi pobjedu i prolaz u novo finale u kojem će protiv Rome imati šansu da osvoje svoj sedmi naslov u ovom takmičenju.

Nakon mirnih 15 minuta uslijedio je pravi spektakl na Pizjuanu i utakmica za prave fudbalske sladokusce.

Juve je prvi prijeti. Gatti je u 15. minuti bio sam na nekoliko metara od gola, ali Bono čudesno brani i spašava Sevillu.

Domaći su imali kontrolu nad loptom, a prvu veliku šansu stvaraju u 25. minuti. El Nesyri fenomenalno pokušava, Wojciech Szczesny još bolje brani. Šest minuta kasnije golman Stare dame brani i udarac Maroca Acune s distance.

Bianconeri su umalo u 34. minuti stigli do pogotka. Moise Kean bježi odbrani Seville, matira Bona, no falila je završnica i gol je spriječila stativa. Dobru šansu imao je i Angel Di Maria, loše je šutirao.

Juve je potom ostao bez Nicola Fagiolija koji je teško stradao nakon brutalnog starta Nemanje Gudelja. Danny Makkelie i VAR soba su mu progledali kroz prste, kao i Juventusu nakon starta Juana Cuadrada kada je domaći tim evindento oštećen za penal.

Na odmor se odlazi rezultatom 0:0 da bismo i u nastavku gledali zaista fenomenalan fudbal s obje strane.

Massimiliano Allegri je u 63. minuti u igru ubacio Dušana Vlahovića i Federica Chiesu. Izmjena mu se isplatila jer je Vlahović samo dvije minute kasnije postigao majstorski gol za vodstvo gostiju od 1:0.

Kratko je trajalo slavlje Stare torinske dame. Sedam minuta nakon vodstva primili su gol, a prekrasno je pogodio Suso za izjednačenje rezultata na 1:1.

Potom se igra malo smirila, a u 90. minuti Szczesny vadi novi pokušaj El Nesyrija i tako je krunisao sjajnu noć na golu. Ostalo je na kraju 1:1 i utakmica je otišla u produžetke.

Chiesa je prvi prijetio u produžetku, nije zabio, a u 95. minuti Sevilla dolazi do vodstva. Gil ubacuje, a Erik Lamela fenomenalno glavom postiže gol za 2:1 i erupciju oduševljenja na Pizjuanu.

Federico Chiesa je i u drugom produžetku imao veliku šansu da izjednači. Nije uspio zabiti iz odlične pozicije i propala je velika šansa.

Domaći tim je od 116. minute ostao s igračem manje. Acuna je isključen i neće igrati u finalu, no i s igračem manje Stara dama nije uspjela napraviti previše i Sevilla na kraju slavi plasman u novo finale.

Finale Evropske lige između Seville i Rome igra se 31. maja u Budimpešti.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Evropska liga, polufinale:

Sevilla - Juventus 2:1pp (3:2)

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.