Dušan Vlahović ušao u igru i odmah je uslijedila čarolija

Srbin pogodio za 1:0

Dušan Vlahović ušao u igru i odmah je uslijedila čarolija

Midhat Šljivak

Juventus od 65. minute vodi s 1:0 protiv Seville na Ramon Sanchez Pizjuanu, a pogodak je postigao reprezentativac Srbije Dušan Vlahović.

Dušan Vlahović je revanš meč protiv Seville započeo na klupi za rezerve. Umjesto njega u igri se našao Moise Kean, ali je Massimiliano Allegri odlučio da srbijanskog fudbalera u 63. minuti ubaci na teren.

Nije dugo trebalo 23-godišnjem napadaču da postigne pogodak. Samo dvije minute po ulasku u igru uslijedila je čarolija Dušana Vlahovića koji je pogodio za vodstvo Stare dame od 1:0.

OVDJE pogledajte ovaj zaista fenomenalan gol napadača Juventusa koji bi na kraju Biancinere mogao odvesti u finale Evropske lige.

Za mnoge je precijenjen i previše plaćen - Dušan Vlahović se sprema za još jedan ogroman transfer

Srbijanski napadač Dušan Vlahović (23) mogao bi napustiti torinski Juventus nakon samo godinu i po dana. Bianconeri nemaju ništa protiv prodaje srbijanskog fudbalera i već imaju određene planove za dovođenje zamjene za njega.

Dušan Vlahović je u januaru 2022. godine stigao u Juventus iz Fiorentine u transferu vrijednom više od 80 miliona eura. Ipak, tu cifru za sada nije opravdao u redovima najvećeg italijanskog kluba i rukovodstvo Stare dame sve ozbiljnije razmišlja da ga proda u ljetnom prijelaznom roku.

Oglasi

Vlahović navodno ne bi imao ništa protiv odlaska. Njemu je želja da igra u engleskog Premier ligi, a tamo ga navodno žele Arsenal, Chelsea i Manchester United.

"On zaista želi doći u Englesku i Premier liga je realna opcija. Ako se Juventusu ponudi cifra koju su izdvojili za njega, oni će ga prodati. Vlahović bi mogao zablistati u Premiershipu", riječi su engleskog novinara Graema Baileyja.

Juventus već ima zamjenu za srbijanskog fudbalera. To je danski napadač Rasmus Hojlund iz Atalante za čije usluge će morati izdvojiti oko 40 miliona eura.

Rukovodstvo Bianconera morat će ekspresno reagovati u slučaju 20-godišnjeg fudbalera. Za njega vlada ogroman interes i Juventus jednostavno mora biti brži od svih drugih.

Dušan Vlahović ove sezone igra zaista skromnu sezonu. Bilo je tu lijepih poteza u određenim utakmicama, bilo je i povreda, ali 13 pogodaka u 40 odigranih utakmica ove sezone premalo su za napadača takvog kalibra.

Interesantno je svakako da je Vlahović u januaru 2022. godine imao dogovor i s Arsenalom, ali se na kraju odlučio za transfer u Juventus, gdje je ukupno zabio 22 pogotka u 61 odigranoj utakmici.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Podsjetimo, on je prethodno eksplodirao u dresu Fiorentine i privukao je ogromnu pažnju na sebe. Juventus je izdvojio 80 miliona eura za njegove usluge i kako stvari stoje, Bianconeri su se itekako pokajali.

Za mnoge ljubitelje fudbala i navijače torinskog velikana srbijanski napadač je precijenjen i smatraju da ne vrijedi toliko novca, a u nekim utakmicama koje je odigrao, stvarno je tako i izgledao.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vence
A zatim jos veća od MusE
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi