Trener FK Sarajevo

Varešanović želi trijumf u Mostaru: "Nema kalkulacija, idemo na pobjedu"

Midhat Šljivak

FK Sarajevo u derbiju 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine gostuje u Mostaru kod Veleža u veoma bitnoj utakmici za oba kluba. Bordo tim i Rođeni imaju još uvijek šansu za plasman u Evropu, a trener tima s Koševa Mirza Varešanović najavljuje igru na pobjedu kojom bi osigurali plasman u Konferencijsku ligu.

Sarajevo je u prošlom kolu u posljednjim sekundama primilo gol od Željezničara i Bordo momci za potvrdu plasmana u Evropu moraju sačekati rasplet u preostala dva kola.

Trener tima s Koševa Mirza Varešanović želi zbog izgubuljenih bodova u gradskom derbiju.

"Ostaje žal nakon prošlog kola gdje smo u posljednjim sekundama ostali, barem privremeno, bez plasmana u evropska takmičenja", rekao je Varešanović pred meč sa FK Velež i nastavlja:

"Popravni ispit nas očekuje već u nedjelju, kada gostujemo Veležu. Imali smo i duži odmor od ekipe Veleža, gdje su oni u srijedu igrali jako tešku utakmicu gdje su se i fizički, a i emotivno istrošili. Tu vidimo našu šansu za osvajanje sva tri boda i da osiguramo nastup u evropskim takmičenjima kolo prije kraja, što je i bio naš cilj na početku drugog dijela sezone".

Sarajevo će, kao i uvijek, igrati na pobjedu kojom bi ostvarili zacrtani cilj.

"Iako umorni i bez nekoliko standardnih prvotimaca, Velež će sigurno imati šta da kaže u predstojećem duelu. Njima je pobjeda potrebna isto koliko i nama, ukoliko žele da i ove sezone izbore mjesto koje vodi u Evropu. Pred svaku utakmicu sam izjavio da idemo na pobjedu, da nemamo prostora da kalkulišemo, a tako će biti i u nedjelju", rekao je pred ovu utakmicu Mirza Varešanović.

Susret Veleža i Sarajeva igra se u nedjelju od 17 sati. Glavni sudija je Dragan Petrović iz Banja Luke, a pomoćnici su Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Damir Lazić (Brčko). Četvrti sudija je Dragan Kesić iz Gradiške.

Pred ovaj meč Sarajevo se nalazi na trećoj poziciji s 49 bodova, prati ih gradski rival Željezničar sa 47, a Velež i Široki Brijeg imaju po 45 bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borba za Evropu mogla bi biti neizvjesna do zadnjeg gola. Sigurno je da svi timovi žele mjesto koje vodi u Konferencijsku ligu i vidjet ćemo ko će na kraju u tome uspjeti.

Treba istaći da u posljednjem kolu Sarajevo dočekuje FK Igman koji je gotovo osigurao opstanak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.