U nedjelju sve u znaku Premijer lige BiH: Poznate sudije za mečeve 32. kola!

Očekuju nas velika uzbuđenja

U nedjelju sve u znaku Premijer lige BiH: Poznate sudije za mečeve 32. kola!

Endin Čaušević, foto: Dino Kurbegović

Premijer liga Bosne i Hercegovine ulazi u samu završnicu, a do kraja tekuće sezone ostala su samo dva kola. No, očekuje nas sigurno dosta uzbuđenja u borbi za Evropu i opstanak. Svi mečevi 32. kola igraju se u nedjelju u istom terminu, a poznata su i službena lica za ove okršaje.

Što se tiče prvaka bitka je davno riješena jer je titulu uspio da odbrani mostarski Zrinjski, no do kraja sezone čeka nas prava drama u borbi za Evropu i opstanak.

Preostala dva kola će se igrati u istom terminu, a mečevi 32. kola koji su na rasporedu ovog vikenda igrat će se od 17 sati.

Savez je danas objavio i službena lica za utakmice koje nas očekuju u nedjelju.

Derbi kola igra se u Mostaru gdje će Velež ugostiti Sarajevo, te je to okršaj direktnih konkurenata za Evropu na kojem nas čeka sigurno dosta uzbuđenja.

Glavni sudija meča Velež - Sarajevo bit će Dragan Petrović iz Banja Luke, dok su njegovi pomoćnici Senad Ibrišimbegović (Travnik) i Damir Lazić (Brčko). Četvrti sudija bit će Dragan Kesić iz Gradiške.

Oglasi

Zanimljiv meč čeka nas i na Grbavici gdje se sastaju Željezničar i Posušje, a oba tima su pod imperativom pobjede. Željo zbog borbe za Evropu, a Posušje zbog opstanka u društvu najboljih.

Meč na Grbavici sudit će Elvedin Topuzović iz Tuzla s pomoćnicima Tarikom Mulasmajićem (Tešanj) i Aleksandrom Smiljanićem (Laktaši). Miloš Gigović će biti četvrti sudija na meču koji se igra u Sarajevu.

Borac na svom terenu dočekuje tuzlansku Slobodu, a ovu utakmicu sudi Frano Jelić iz Širokog Brijega. Njegovi pomoćnici su Marko Zelenika (Mostar) i Jure Musa (Čitluk), dok je četvrti sudija Darko Gedžić (Brčko).

Zrinjski će u Čitluku igrati protiv Leotara koji traži bodove spasa. Glavni sudija utakmice u Čitluku je Dražen Marić iz Bijeljine s pomoćnicima Božidar Rustić (Gradiška) i Stefan Tešanović (I. Sarajevo). Četvrti sudija je Antoni Bandić iz Gruda.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Derbi začelja u Konjicu igraju Igman i Tuzla City, a na centru će biti Aleksandar Njegomirović iz Prnjavora. Pomoćnici su Moamer Čaušević i Edin Redžović (obojica Sarajevo), a četvrti sudija je Ermin Sivac iz Zenice.

Zanimljivo će biti i na Pecari gdje Široki Brijeg igra protiv Sloge Meridian. Ovu utakmicu sudi Admir Musić iz Sarajeva, a pomoćnici su Davor Beljo i Marko Perić (obojica Mostar). Četvrti sudija će biti Benjamin Deljković iz Sarajeva.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amar1612
Moze li Leotaru ikad Bosnjak suditi, ili to nije dozvoljeno?
7 0
nakopitam
Sarajevo se nesto bunilo nakon kradje protiv borca u BL?? Za nagradu dobili su banjalucanina da im sudi.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi