Nakon derbija u Mostaru

Igrači i navijači Sarajeva su znali proslaviti pobjedu u Mostaru

Haris Zilić

U derbiju 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Sarajevo je u fenomenalnom duelu savladalo ekipu Velež rezultatom 5:3 u sjajnoj utakmici odigranoj u Mostaru.

Nakon derbija bilo je dosta napetosti na terenu.

Prvo je trener gostiju Mirza Varešanović ušao u raspravu s jednim od navijača FK Sarajevo.

Na putu ka svlačionici neko od navijača Sarajeva je uputio uvrede na račun trenera Bordo tima koji nije ostao imun. U jednom trenutku Varešanović je na uvrede uzvratio psovkama, a sve je trajalo nekoliko sekundi.

Teži incident je spriječio i prvi čovjek FK Sarajevo, Ismir Mirvić koji je zaustavio i umirio Varešanovića.

Sarajevo je u ovoj utakmici imalo veliku podršku svojih najvatrenijih navijača, koji su nakon meča znali proslaviti trijumf koji im je osigurao Evropu naredne sezone.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Igrači Sarajeva su nakon meča pozdravili svoje najvatrneije navijače. Znali su proslaviti pobjedu kojom su definitivno izborili nastup u Evropi. 

Sarajevo u posljednjem kolu dočekuje Igman iz Konjica na stadionu "Asim Ferhatović Hase", meč se igra 28. maja u 17 sati.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.