Mirza Varešanović: Čista obraza i uzdignute glave...

Trener FK Sarajevo

Mirza Varešanović: Čista obraza i uzdignute glave...

Midhat Šljivak

FK Sarajevo ostvario je plasman u Evropu. Bordo tim je pobjedom nad Veležom od 5:3 došao do trećeg mjesta i plasmana u Konferencijsku ligu.

Mirza Varešanović je prezadovoljan plasmanom Sarajeva u Evropu. Bordo tim je na fenomenalan način došao do trijumfa i pobjede nad Veležom te kolo prije kraja može odahnuti.

Varešanović je istakao kako mu je izuzetno drago što su Evropu osigurali na mjestu gdje je počeo njihov put u porazu od Zrinjskog.

"To mi je najviše drago jer smo ovdje počeli prvenstvo i izgubli meč od Zrinjskog. Teška i turbulentna sezona u sezoni. Niko nije vjerovao da možemo ovo napraviti, osim mene moje porodice i saradnika", istakao je Varešanović i dodao je:

"Bilo je jako teško, ali ja sam poznat kao borac. Radim srcem, nikom nisam dužan, nikog nisam zeznuo. Radim uzdignute glave i čista obraza i uvijek će tako biti".

Čestitao je Varešanović današnjem protivniku na odlično odigranoj sezoni. Pohvalio je i kolegu Nedima Jusufbegovića.

Oglasi

"Čestitam Veležu na odličnim rezultatima. S ovakvim rosterom Jusufbegović se borio za plasman u Evropu".

Nedim Jusufbegović je čestitao Sarajevu na trijumfu. Čisto pošteno je priznao da je njegov tim bio slabiji danas.

"Čestitam Sarajevu na zasluženoj pobjedi. Neki igrači mogu bolje, ali nedostajala je bolja forma, bilo je povreda, ostali smo bez puno igrača..."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Odigrali smo dobru utakmicu, imali kvalitetnih prilika. Nedostajalo nam je pet igrača iz finala Kupa, igrača koji su u formi. Neki su prvi put tu, pa sam zadovoljniji nego inače".

Sarajevo u posljednjem kolu na Koševu čeka Igman, dok će Velež na gostovanje u Posušje. Za oba tima utakmice su nebitne, ali sigurno će htjeti da na pravi način završe sezonu.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Skender
Puna podrska treneru i igracima. Bakljarosi nam i ne trebaju na Kosevu, samo stete klubu.
2 0
nakopitam
Posteno. Nisu kao gamad sa sugavice.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti