Hummels blizu novog ugovora

Osim vjerovatne titule, u Dortmundu će se slaviti i produženje ugovora jednog od najvažnijih igrača

Eldar Ganibegović

Borussia Dortmund na korak je do osvajanja titule prvaka Njemačke, a osim toga, navijači ovog tima mogli bi proslaviti i produženje ugovora jednog od najvažnijih igrača u ekipi Edina Terzića.

Kolo prije kraja Bundeslige Borussia Dortmund je na prvom mjestu sa 70 bodova, dva više od Bayerna i s pobjedom u posljednjem kolu postat će prvaci Njemačke.

U subotu na Signal Iduna Park dolazi Mainz i Borussia je veliki favorit u ovoj utakmici, te će imati šansu da pred svojim navijačima osvoji titulu koju je deset prethodnih sezona osvajao Bayern.

Osim toga, čelnici Borussije Dortmund u završnim su pregovorima za novi ugovor s jednim od najvažnijih igrača tima, a u pitanju je Mats Hummels.

Ovu informaciju potvrdio je i transfer guru Fabrizio Romano, koji je napisao da bi u narednim danima trebao pasti potpis.

Podsjetimo, Hummels je član Borussije od 2019. godine kada je stigao iz Bayerna u koji je i otišao iz Borussije 2016. godine. Prethodno je nastupao za - Bayern. Dijete je ovog kluba.

U dresu Dortmunda Hummels ima 467 nastupa uz 34 pogotka i 22 asistencije, dok je, podsjetimo, u minhenskom Bayernu upisao 118 nastupa uz osam golova i devet asistencija.

Ove je sezone u svim takmičenjima upisao 37 nastupa, od čega 29 u Bundesligi i postigao je jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ako Borussia dođe do titule, bit će mu to treća s ovim timom, a četiri je osvojio kao član Bayerna.  

S Borussijom je dva puta osvajao kup Njemačke i jednom s Bayernom, a superkup po tri puta s oba tima. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.