Oči svih navijača Bayerna sada su uprte u Ermedina Demirovića

Nakon poraza od RB Leipziga

Oči svih navijača Bayerna sada su uprte u Ermedina Demirovića

E. Ganibegović

Nakon večerašnjeg poraza Bayern više ne ovisi sam o sebi kada je borba za titulu u Njemačkoj u pitanju, te sada moraju gledati šta će drugi uraditi protiv Borussije Dortmund.

U okviru 33. kola njemačke Bundeslige Bayern je na svom terenu večeras s 1:3 poražen od RB Leipziga i više ne ovisi sam o sebi.

Bayernu je preostala još jedna utakmica, a Borussiji dvije, pa mu prednost od jednog boda (68 naspram 67) u odnosnu na Borussiju ne znači mnogo.

Bavarci se nadaju kiksu Borussije Dortmund što bi bio i remi, s obzirom na to da su šanse da Borussia do kraja popravi gol-razliku da bude bolja od Bayernove malo veće od šansi da San Marino gledamo na EURO-u.

Sutra svoju utakmicu 33. kola igra Borussia Dortmund, a gostovat će kod Augsburga našeg Ermedina Demirovića.

Oči svih navijača Bayerna tako će biti uprte u WWK Arenu, a naročito šta će uraditi napad Augsburga koji bi trebao predvoditi upravo napadač reprezentacije BiH.

Oglasi

Nije dobra vijest za Bayern ni to da će veliki broj igrača izostati kod domaće ekipe, dok je pod upitnikom Maier.

Osim njega, neće igrati Baumgartlinger, Gikiewicz, Gumny, Hahn, Iago, Jensen, Oxford, Strobl i Vargas.

Šta god sutra da se desi, jasno je da ništa neće biti riješeno, odnosno odluka o prvaku Njemačke pasti će u posljednjem kolu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ono se igra sljedećeg vikenda, a Bayern će u goste kod Kolna gdje će morati juriti pobjedu i čekati kiks Borussije Dortmund ako sutra pobijedi ili samo morati pobijediti ako sutra kiksa.

S druge strane, ako sutra Borussia dođe do tri boda, jasno je da će već pripremiti feštu na Signal Iduna Parku gdje u posljednjem kolu stiže Mainz. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mushe91
Jel standardan ? A kamoli da odluci
2 2
Zax
Vi stvarno niste normalni,tacno ve ih ovaj kloc spasiti
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi