FOTO: EPA

Niko ne sumnja u trijumf

Policija na nogama: Na proslavi titule očekuje se preko 200.000 navijača

Haris Zilić

Za vikend ćemo dobiti prvaka Njemačke, a Borussia Dortmund ima priliku da prekine dominaciju Bayerna i da dođe do svoje devete titule prvaka Njemačke, prve nakon 2012. godine.

Milioneri imaju sve u svojim rukama i treba im za vikend trijumf na domaćem terenu protiv Mainza za potpuno slavlje.

U Dortmundu je atmosfera već usijana, a na nogama je i policija jer se u subotu sprema totalni spektakl na stadionu, ali i van stadiona.

Direktor policije u Dortmundu Gregor Lange izjavio je da je policija dobila obavijest da će slavlju na ulicama prisustvovati preko 200.000 navijača.

Navijači koji ne budu mogli na stadion, gledat će utakmicu u kafićima, kućama, obližnjim barovima jer je odluka Gradskog vijeća da ne bude organizovanog gledanja utakmice kako bi se izbjegao totalni haos na ulicama u slučaju trijumfa.

Prije utakmice navijači će imati priliku da se upišu u "zlatnu knjigu" kluba.

"Pripremamo se uz velike napore i radujemo se izazovima", rekao je Lange i poslao važnu informaciju navijačima:

"Ostanite organizovani, pratite sve upute policije. Svi imamo priliku pokazati Dortmund kao pozitivnu destinaciju. Pošaljimo lijepu sliku u svijet."

Borussiju su rijetki vidjeli u vrhu Bundeslige ove sezone, ali ekipa Edina Terzića odigrala je vrhunsku sezonu,.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je u finišu napravio neke nejasne i pomalo šokantne poteze što je svakao Borussija znala iskoristiti.

U subotu će biti dan za pamćenje u Dortmundu, a mnogi su mišljenja da će to biti najveća proslava titule u historiji kluba, naravno ako dođu do iste trijumfom protiv Mainza u koji malo ko sumnja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.