Osim vjerovatne titule, u Dortmundu će se slaviti i produženje ugovora jednog od najvažnijih igrača

Hummels blizu novog ugovora

Osim vjerovatne titule, u Dortmundu će se slaviti i produženje ugovora jednog od najvažnijih igrača

E. Ganibegović

Borussia Dortmund na korak je do osvajanja titule prvaka Njemačke, a osim toga, navijači ovog tima mogli bi proslaviti i produženje ugovora jednog od najvažnijih igrača u ekipi Edina Terzića.

Kolo prije kraja Bundeslige Borussia Dortmund je na prvom mjestu sa 70 bodova, dva više od Bayerna i s pobjedom u posljednjem kolu postat će prvaci Njemačke.

U subotu na Signal Iduna Park dolazi Mainz i Borussia je veliki favorit u ovoj utakmici, te će imati šansu da pred svojim navijačima osvoji titulu koju je deset prethodnih sezona osvajao Bayern.

Osim toga, čelnici Borussije Dortmund u završnim su pregovorima za novi ugovor s jednim od najvažnijih igrača tima, a u pitanju je Mats Hummels.

Ovu informaciju potvrdio je i transfer guru Fabrizio Romano, koji je napisao da bi u narednim danima trebao pasti potpis.

Oglasi

Podsjetimo, Hummels je član Borussije od 2019. godine kada je stigao iz Bayerna u koji je i otišao iz Borussije 2016. godine. Prethodno je nastupao za - Bayern. Dijete je ovog kluba.

U dresu Dortmunda Hummels ima 467 nastupa uz 34 pogotka i 22 asistencije, dok je, podsjetimo, u minhenskom Bayernu upisao 118 nastupa uz osam golova i devet asistencija.

Ove je sezone u svim takmičenjima upisao 37 nastupa, od čega 29 u Bundesligi i postigao je jedan pogodak.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ako Borussia dođe do titule, bit će mu to treća s ovim timom, a četiri je osvojio kao član Bayerna.  

S Borussijom je dva puta osvajao kup Njemačke i jednom s Bayernom, a superkup po tri puta s oba tima. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti