Fudbaleri Slobode igraju odlučujući meč u ovoj sezoni i potrebna im je pobjeda protiv Željezničara za opstanak u društvu najboljih

Utakmica sezone za tuzlanski klub

Mobilizacija u Tuzli: Svi na Tušanj, i staro i mlado

Midhat Šljivak

FK Sloboda u posljednjem 33. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine dočekuje sarajevski Željezničar u utakmici u kojoj crveno-crni moraju pobijediti kako bi izborili opstanak u društvu najboljih bh. timova. I Željezničaru je ovaj meč bitan u borbi za Evropu, a na Tušnju će u nedjelju u 17 sati, prema svemu sudeći, vladati uzavrela atmosfera.

FK Sloboda trenutno je u zoni ispadanja iz Premijer lige Bosne i Hercegovine. Tuzlanski velikan je pretposljednji 11. s 32 osvojena boda i protiv Željezničara jednostavno moraju ostvariti pobjedu koja ih ostavlja u društvu najboljih timova.

Neće crveno-crni imati nimalo lagan zadatak. Željezničar igra za plasman u Evropu i definitivno će na ovoj utakmici biti uzavrela atmosfera, prije svega na tribinama, a potom i na terenu.

U Tuzli se već vrši 'mobilizacija'. Vjerni navijači Slobode pozivaju apsolutno sve koji u srcu imaju crveno-crnu boju da u nedjelju od 17 sati bodre svoj tim na putu do opstanka u Premijer ligi BiH

"Navijači, majke, očevi, nene, djedovi, kćerke i sinovi, odakle god dolazili a istinski volite naš klub FK Sloboda Tuzla imate veliku obavezu da se u što većem broju odazovete na najbitniju utakmicu sezone", poruka je vatrenih navijača FK Sloboda.

Poručili su da žele da kompletna Tuzla pokaže koliko i kako se voli Sloboda uz javni poziv.

"Fukare, svi na stadion. I staro i mlado. Sloboda nas treba kao nikad dosad", poruka je navijača FK Sloboda.

Neće ni gosti iz Sarajeva biti bez podrške u nedjelju. Vatreni navijači Plavih s Grbavice najavljuju ogroman broj navijača na Tušnju i definitivno treba očekivati spektakularnu atmosferu.

Oba tima imaju svoju računicu. Sloboda mora pobijediti, Željezničar bi čak i s porazom mogao izboriti Evropu i ostaje nam da vidimo kako će se stvari razvijati u nedjeljnom derbiju na Tušnju.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda je dva boda udaljena od sigurne zone gdje četiri tima imaju po 34 osvojena boda, pa će posljednje kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine donijeti uzbuđenja kao nikada ranije.

Željezničar će sigurno ići punim gasom i na ovom meču. Ništa se neće prepustiti slučaju jer cilj kluba je izlazak na evropsku scenu i tome su veoma blizu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.