Fair play ne igra ulogu: Željezničar i Široki Brijeg bi mogli igrati 'majstoricu'
Sa duela Žejezničara i Širokog Brijega na Grbavici

Nikad uzbudljivija završnica u Premijer ligi

Fair play ne igra ulogu: Željezničar i Široki Brijeg bi mogli igrati 'majstoricu'

S. Mlaćo

Velika borba vodit će se za četvrto mjesto u Premijer ligi naše zemlje.

S obzirom da je Zrinjski osvojio naslov prvaka te i trofej Kupa prije par dana, i četvrto  mjesto vodi u Evropu.

Bitku će u posljednjem kolu voditi FK Željezničar i NK Široki Brijeg.

Plavi imaju dva boda prednosti, a gostuju u Tuzli kod Slobode. Slobodi su bodovi prijeko potrebni kako bi ostala u ligi, dok Široki Brijeg gostuje Leotaru.

Leotar je u nešto težoj situaciji kada je u pitanju opstanak, mora slaviti, ali opet neće odlučivati sam o sebi.

Ukoliko Željezničar slavi u Tuzli sve će biti riješeno u borbi za Evropu. U suprotnom, mnogo je kombinacija.

Oglasi

Široki Brijeg mora slaviti u svakom slučaju i onda pratiti rezultat iz Tuzle. Ukoliko dva tima budu imala isti broj bodova, gleda se međusobni duel. Trenutno je podjednak. Široki Brijeg je slavio na Pecari 1:0, Željezničar istim rezultatom na Grbavici, a još jedan međusobn duel završio je 1:1.

Zbog toga gleda se gol razlika. Željezničar trenutno ima gol razliku 40:34, a Široki Brijeg 37:34.

Plavima je mnogo pomogla jučerašnja pobjeda 3:0, pa Široki Brijeg mora slaviti u Trebinju sa tri ili više golova razlika, ukoliko Željezničara ostane neporažen.

Dakle, ukoliko Široki Brijeg slavi  3:0, a Željezničar remizira 0:0, igrat će se majstorica, što bi bilo zaista nevjeroatno, ali s obzirom kako uzbudljivu sezonu gledamo, sve je moguće.

Radi se o Odluci NS BiH o izmjenama i dopunama Pravilnika donesenoj u junu 2020.godine.

Oglasi

Jasno se u istoj kaže da „“ako je zbir bodova jednak, odlučuje razlika između datih i primljenih pogodaka. Ako je razlika jednaka, odlučuje veći broj postignutih pogodaka, a ukoliko je i to jednako, odlučuje ukupna pogodak razlika u predmetnom takmičenju svihe ekipa. Ako se ni na ovakav način ne može utvrditi uspješnija ekipa, ekipe odlučuju međusobno odigravanjem dvije utakmice po Kup sistemu“.

Dakle, pogodak Širokog Brijega na Grbavici u međusobnom duelu nije prednost za tim sa Pecare i uzbudljivo će biti pratiti utakmice posljednjeg kola.

Igraju se u nedjelju od 17 sati.

Treba dodati da je za veliki broj nogometaša sezona završena. Radi se o problemima sa kartonima, a među suspendovanim je i jedan trener.

HŠK Zrinjski će na megdan Tuzli City bez Tomislava Kiša i Franka Sabljića, dok će Tuzlacima nedostajati Huso Karjašević, Dino Ćorić i Nebojša Gavrić.

Oglasi

Velež putuje na megdan Posušju bez Ede Vehabovića, Tina Blaža Lauša i Omara Pršeša, a domaćinu Jovan Vladimir Pavlović i Toni Jović.

Željezničaru će u Tuzli nedostajati Nedim Mekić, a Širokom Brijegu u Trebinju Di Mateo Lovrić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sarajevo dočekuje Igman bez Muharema Trake, a Igman će biti bez Husrefa Musemića koji je dobio treći žuti karton i neće moći sa klupe voditi svoj sadašnji tim protiv bivšeg.

Sloga iz Doboja će dočekati Borac bez Nikola Popare i Ivana Đorića.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Bajernovac
Nadam se da ce Siroki osvojiti 4 mjesto bolje oni vec Seljo pozdrav sa KOSEVA .
7 9
Samo_Realno
Zeljo , tesko i 1 bod da uzme u Tuzli , nikad im Tuzla nece zaboraviti sto su one sezone ostavili Leotara , a Slobodu izbacili u nizi rang.
8 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi