Nermin Bašić odgovorio na kritike, navijači oduševljeni: "Bravo šefe"

Trener Željezničara aktivan i na društvenim mrežama

Nermin Bašić odgovorio na kritike, navijači oduševljeni: "Bravo šefe"

Edmir Škorić

Trener Željezničara Nermin Bašić ostavio je post na društvenim mrežama kao očigledan odgovor na sva dešavanja u subotu.

Željezničar je u subotu u okviru 32. kola pobijedio Posušje sa 3:0 i tako kolo prije kraja zadržao četvrto mjesto i realnu šansu da se plasira u Evropu.

Kraj utakmice obilježili su žestoki protesti gostiju iz Posušja koji su uvjereni da su pokradeni od strane sudije Topuzovića i njegovih pomoćnika. Njihovo nezadovoljstvo najbolje se vidjelo u "izjavi" trenera Branka Karačića za Arenu TV.

"Sve ste vidjeli. Hvala i doviđenja", bilo je sve što je Karačić izgovorio prije nego li se zaputio prema svlačionici. A prethodno su svi članovi gostiju "okupirali" Topuzovića kojeg očigledno smatraju odgovornim za vlastiti poraz.

Kritika je bilo i na račun samog Bašića, pa mu je igrač Posušja Kenan Horić nakon utakmice na Grbavici poručio:

"Bravo gospodine Nermine Bašiću. Lijepo se radovati poslije ovakve 'korektne' utakmice. Sumnjam da će se iko oglasiti poslije ovakvih odluka. Možda se i oglase do iduće krađe na štetu Željezničara. Zato nam društvo i jest ovakvo kakvo jest",

Oglasi

"Ne možete vi biti toliko zlobni koliko ja mogu biti dobar prema vama. Budi mal i ponizan u pobjedama, a velik u porazima", kratko je prokomentarisao Nermin Bašić na svom Instagram profilu.

U komentarima ispod objave mnogo je podrške za trenera Plavih. "Tako je šefe", "Bravo šefe", "Doktore", samo su neki od njih.

Bašićev Željezničar u nedjelju gostuje Slobodi u Tuzlu i sa pobjedom sigurno ide u Evropu, dok u nekim kalkulacijama može da bude dovoljan i remi, pa čak i poraz, a ovisi dosta toga kako će se 'kretati' rezultat u Trebinju na meču Leotara i Širokog.

Bašić je imao uspona i padova otkako je na Grbavicu, a tu je svega nekoliko mjeseci, no plasman u Evropu svakako bi bio najbolji način da se završi sezona i više ne bi bilo dileme ko će voditi ovaj tim u narednoj sezoni.

Bašić: Nije bitan moj status, bitan je Željo i navijači!

Nakon utakmice sa Posušjem, Bašić je govorio o svom statusu.

“Moj status nije bitan, bitan je Željo i ovi nevjerovatni navijači. Ne mora se o meni pričati, neka se priča o pobjedi“, rekao je Bašić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Plavi nastavljaju borbu za Evropu. Preostao je meč sa Slobodom.

“Nije mi drago što je Sloboda u toj situaciji. Živio sam u Tuzli, znam šta je Sloboda. Biće teška utakmica, biće svega, treba biti spreman na sve. Treba se prvo dobro odmoriti, nasmijati se i spremati se za dalje. Ova ekipa je izgubila pet utakmica i ovako se vrati, to pokazuje da imamo karakter. “.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Catanzaro
I jesi za taj mali seljacki lopovski klub
11 4
visokohz
I jesi za "želja"to ti je mjera
10 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi