Nisu baš zadovoljni njegovim igrama

Stigao kao veliko pojačanje, ali tu ulogu nije opravdao: Tatar pred izlaznim vratima Borca · Saznajemo

Endin Čaušević

Benjamin Tatar vratio se prošlog ljeta u Bosnu i Hercegovinu nakon nastupa u Saudijskoj Arabiji i Kuvajtu, te je potpisao za banjalučki Borac. No, u dresu Borca se nije proslavio svojim igrama i kako stvari stoje na ljeto će potražiti novi klub.

Tatar igrao u Saudijskoj Arabiji za Abhu, te u Kuvajtu za Qadsia SC, ali odlučio se prošlog ljeta vratiti u najjači rang bh. fudbala.

Ovaj 29-godišnjak prihvatio je ponudu Borca i odlučio je karijeru nastaviti u dresu banjalučkog kluba s kojim je potpisao jednogodišnji ugovor.

Međutim, kako saznajemo Tatar neće ostati u Borcu nakon ove sezone i sreću će morati potražiti u nekom drugom klubu.

Tatar je potpisao ugovor godinu plus godin, ali nije uspio opravdati epitet pojačanja, te kako neslužbeno saznajemo Borac neće s njim potpisati novi ugovor.

U Borcu nisu zadovoljni njegovim učinkom, te će Tatar najvjerovatnije napustiti klub i potražiti novu sredinu.

Tatar je od dolaska u banjalučki klub u dresu Borca odigrao ukupno 32 utakmice u svim takmičenjima, te je uspio dati tri gola i upisati dvije asistencije.

Najbolje dane svoje karijere proveo je u Sarajevu gdje je igrao skoro tri godine i pružao odlične partije, a upravo je s Koševa početkom 2021. godine odlučio da ide u Saudijsku Arabiju.

Tatar je igrao i za Radnik iz Hadžića, Novigrad, Cibaliju, Goricu i Slaven Belupo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Također, odigrao je i četiri utakmice u dresu reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Do kraja sezone ostalo je još samo jedno kolo, a Borac će u nedjelju od 17 sati igrati u gostima protiv Sloge Meridian.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.