Hrabra Sloboda povela, pa izgubila u Banjaluci, Tuzla City pobjedom u Konjicu došla pred vrata raja

Ostaje li Tuzla bez premijerligaša?

Hrabra Sloboda povela, pa izgubila u Banjaluci, Tuzla City pobjedom u Konjicu došla pred vrata raja

E. Oštraković

Sjajne utakmice u okviru 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrali su Borac i Sloboda u Banjaluci, te Igman i Tuzla City u Konjicu.

Sloboda je došla da odigra hrabro utakmicu u Banjaluci, ali na kraju nisu uspjeli do pozitivnog rezultata i poraženi su sa 3:2.

Krenulo je sjajno za Tuzlake. Igrala se 9. minuta kada je Delića sa 30 metara postigao golčinu za vodstvo Slobode.

Nakon toga je Borac zaigrao dosta bolje, ali nije ni Sloboda bila bez svojih prilika. Ipak, u 35. minuti Lazić postiže gol za poravnanje i to iz sumnjive situacije. Uzalud su gosti protestovali, sudija nije promijenio svoju odluku.

Drugo poluvrijeme krenulo je preokretom Borca. Igrala se 56. minuta kada je Mrkaić asistirao, a gol za vodstvo Borca postigao je Blagaić.

Nije Sloboda klonula, nastavili su da igraju hrabro, te su u 73. minuti stigli do gola i do poravnanja u Banjaluci.

Oglasi

Maksimović je asistirao, a gol za poravnanje postigao je Alić, ali već u narednom napadu Borac ponovo vodi, ovaj put sa 3:2.

Cvijanović je šutirao, pogodio je stativu, a gol postiže Kulašin. Ovo je ujedno bio posljednji gol na utakmici, te je Borac slavio protiv Slobode.

Igman je na domaćem terenu upisao poraz kojem se niko nije nadao. Naime, Tuzla City je na otvaranju utakmice postigla gol i do kraja su uspjeli sačuvati svoju mrežu.

Igrala se 4. minuta kada je Kuzmanović asistirao, a gol za vodstvo i na kraju će se ispostaviti pobjedu gostiju postigao je Hadžić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon toga Igman je imao veliki broj prilika, ali tri boda su otišla iz Konjica.

Zaprati FK Igman Konjic, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Igman Konjic Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

nakopitam
Vico i sisoje protiv Slobode.
2 3
Slobodadogroba
Sloboda je uvijek hrabra bila samo bez srece! Mehmedovic sam svoj kao da nema saigraca oko sebe, neka je i Alic dao gol jedini mi imali napadaca bez gola i on zrno napokon ubo' Vranjes kao da se namjerno ispromasivao.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti