Hajduk osvojio Kup Hrvatske

Umjesto da slavi trofej, Livaja je uzeo mikrofon i napravio veliki skandal: "Freze, traktori..."

Admin Čaušević

Hajduk je po drugi put u nizu osvojio Kup Hrvatske nakon što je u finalnom meču sa 2:0 pobijedio Šibenik, a jedan od strijelaca je bio Marko Livaja koji je u nadoknadi zabio iz penala.

Nakon što je utakmica završena Livaja je napravio ogroman skandal vrijeđajući navijače Šibenika. Umjesto da slavi trofej u ruke je uzeo megafon i započeo ludnicu.

"Freze, traktori i seoski putevi...", poveo je Lavija navijačku pjesmu koja inače ima nastavak: "pi**e šibenske, dobit ćete batine."

Ova Livanija poruka je sasvim jasno bila upućena navijačima Šibenika, popularnim Funcutama, a pristalice Hajduka su rado pjevale sa svojim ljubimcem.

Inače, nakon što je zabio iz penala, kapiten splitskih Bijelih je sa dva prsta gestikulirao navijačima Šibenika jer je ovaj klub ispao u drugi rang hrvatskog fudbala.

Prilikom dolasku u Rijeku Livaja se suočio sa uvredljivom porukom pošto je na jendom od mostova bila okačena parola: "Livaja, poliži mi j*ja".

Nije poznato ko je vrijeđao Livaju, ali fudbaler koji je poznat po srčanosti i čvrstom karakteru je svoje govorio na terenu.

Odličan je bio u trijumfu 2:0, međutim sve je ostalo u sjeni skandala kojeg je napravio prilikom proslave trofeja poznatog kao Rabuzionvo sunce.

Šibenčani neće imati priliku da se u skorije vrijeme osvete Livaji, barem ne na terenu, pošto ih od naredne sezone čekaju utakmice u nižem rangu i mogu zaboraviti na komšijske derbije sa Hajdukom.

Hrvatski reprezentativac je poznat kao omiljen lik među pristalicama ekipe sa Poljuda, a nema sumnje da će im nakon večerašnjeg gesta još više porasti u očima.

Hajdukovo osvajanje Kupa znači da će u hrvatskom Superkupu i ove godine baš kao i prošle splitski klub igrati protiv najvećeg rivala, Dinama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.