Hajduk u nevažnoj utakmici osvojio Koprivnicu

Trijumf splitskog kluba

Hajduk u nevažnoj utakmici osvojio Koprivnicu

M. Šljivak

Hajduk je u duelu 35. kola HNL-a savladao kao gost u Koprivnici ekipu Slaven Belupa. Bilo je 1:0, a jedini gol na meču postigao je Jan Mlakar.

Slaven i Hajduk igrali su danas meč 35. kola HNL-a. Ovaj susret nije imao nikakvu rezultatsku važnost za goste, Slaven je imao nadu za Evropu, ali ta borba je bila nerealna. Nismo u Koprivnici ni gledali naročito lijep meč u kojem je na kraju pobjedu ostvario splitski klub.

Od početka je Hajduk imao nadmoć. Pokušavali su Splićani doći do ranog gola, ali promašivali su dobre prilike u uvodnim minutama meča.

Nakon nekoliko jako dobrih pokušaja u 37. minuti je Hajduk zasluženo poveo. Sahiti ubacuje na prvu stativu gdje je Slovenac Jan Mlakar koji pogađa za 1:0. Ovo mu je bio 13. gol u sezoni.

Do kraja prvog dijela Hajduk je imao još dvije solidne šanse, no Slaven je u prvom dijelu dobro prošao jer su Splićani mogli imati veću prednost od jednog gola.

U nastavku meča i Slaven je konačno proigrao. Zaprijetili su domaći u nekoliko navrata, postigli su i gol, ali je on poništen zbog ofsajd pozicije u kojoj se našao Marina.

Oglasi

Igra se potom umirila. Desile su se i brojne izmjene koje su malo poremetile ritam, ali je bilo jasno da se Hajduk čuva za finale Kupa koje se igra u srijedu i u kojem mu je protivnik Šibenik.

Hajduk je na drugom mjestu tabele HNL-a. Splićani su sakupili 68 bodova i predstavljat će Hrvatsku u evropskim takmičenjima naredne sezone.

S druge strane Slaven Belupo je na sedmom mjestu. Ovaj tim ima 42 osvojena boda i odavno su osigurali opstanak što im je bio glavni cilj ove sezone.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

HNL, 35. kolo:

Slaven Belupo - Hajduk 0:1

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi