Duraković u duelu protiv Drlje (FK Željezničar)

Sjajni lijevi bek dobio brojne pohvale ove sezone

I FK Borac želi Elvira Durakovića

Samir Mlaćo
Šta god da se desi sa FK Igman u nedjelju, da li izbori opstanak u Premijer ligi ili ne, jasno je da će klub iz Konjica napustiti sjajni lijevi bek Elvir Duraković.

Duraković je tokom zime bio na pragu prelaska u FK Sarajevo, sve je bilo dogovoreno, no iz Igmana nisu pristali na dogovor sa FK Sarajevo.

Sa Koševa su bili uporni, te će sigurno isto ponoviti na ljetnoj pauzi, a i situacija će biti mnogo lakša jer će Duraković biti slobodan.

Ipak, FK Sarajevo nije jedini premijerligaš koji želi sjajnog 23-godišnjaka.

I čelnici Borca žele sve učiniti da Duraković dođe u njihov klub i sigurni su da će uspjeti u svojim namjerama, uz 'jaču' ponudu od ostalih klubova.

Istovremeno, Duraković se povezuje i sa nekoliko klubova iz inostranstva, pa je jasno da će biti na 'slatkim mukama'.

Duraković je u sezoni koja završava u nedjelju upisao 30 nastupa uz dva pogotka te čak sedam asistencija.

Donijelo mu je to i mjesto u najboljoj postavi lige prema izboru trenera i nogometaša (manifestacija Kristalnih 11), što je sigurno i najbolje mjerilo partija koje je pružao.

Duraković je u Igman stigao iz FK Mladost, a nastupa je i za FK Tuzla City, te NK Bratstvo Gračanica, kao i mlade selekcije Željezničara, Zrinskog i bugojanske Iskre. Ponikao je u Iskri, da bi se zatim okušao u Željezničaru.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U Igmanu je potpuno 'eksplodirao', te dobio brojne pohvale.

Podsjetimo, Igman u posljednjem kolu gostuje u nedjelju kod FK Sarajevo. U slučaju poraza zavisit će od ostalih utakmica, te može biti putnik u niži rang.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.